Resultat topp 10 Tungvikt – september/oktober 2009 –

fedor_baby
Fedor Emelianenko någon vecka innan han går sin första MMA-match.

Så var omröstning om tungvikten klar. En del intressanta resultat helt klart!

Den sista kejsaren – Fedor Emelianenko fortsätter att regera i toppen av vår topp 10-lista för tungviktare. Han regerar inte riktigt lika starkt just nu som förra gången och inte heller lika starkt som Anderson Silva gör i mellanvikten. Men kanske inte är så konstigt med tanke på hur lite han faktiskt fightas.  Sen förra listan har inte Fedor gjort annat än visat sina grapplings skills i två uppvisningar gentemot Gegard Mousasi och den lilla smidige Shinya Aoki, som toppar vår gamla lättviktslista. På tal om lättvikt så blir det nästa lista vi röstar om angående. Det börjar på söndag. Då fjädevikten hade svalt intresse förra gången så väntar vi med den till sist.  Fedor är också den enda på 10-topplistan som behåller sin plats från förra gången.

Brock Lesnar går in som ny två efter att ha spöat upp Frank Mir i en ensidig rematch. På UFC 106 möts Brock Lesnar och  Shane Carwin för att avgöra vem som är bästa tungviktaren i UFC. Shane seglar in som helt ny på plats fyra! Inte illa pinkat.

Antonio Rodrigo Nogueira håller ett järngrepp om fansen och uppenbarligen finns det ännu tro på honom då han med rätt stor marginal ändå faktiskt går upp från plats sju till plats tre efter att ha vunnit ett enhälligt domslut mot Randy Couture på UFC 102. Randy var tidigare femma och är nu åtta på listan.

Alistair Overeem har fightats i K-1 sen sist men det räcker för folk att tro på honom inom MMA också och han kliver upp från plats nr åtta till plats nr sex.

Cain Velasquez är vår andre helt nya på listan och han har gått från klarhet till klarhet och var nära att få möta Shane Carwin, men får istället möta Ben Rothwell i oktober (UFC 104).

Den största skrällen utan tvekan är nog iaf det faktum att Josh Barnett utan att gå en match droppar från en stabil andraplats till
en nionde. Faktum är att många hade honom inte ens med på listan alls medan andra höll honom högt. Som alla vet dopade sig Josh Barnett med största trolighet och miste sin chans att möta Fedor. Han bestraffas för det av många genom att degraderas. Det ska ju för sakens skull givetvis också påpekas att en del kan ha undvikt honom pga. att han inte tävlat.

Att Junior Dos Santos skulle kliva in på listan var inte helt oväntat. Han har fightats stabilt i UFC och plockat hem vinst efter vinst. Nu är det väl dock dags för honom att prövas mot ännu bättre motstånd än Struve och Cro Cop i alla fall.

En anledning varför en del säkert gått upp en del är förstås att en del profiler som fanns på listan tidigare numera åkt ut med huvudet före.

Bubblarna är numera fem stycken och den tidigare starkaste bubblaren Cheick Kongo är helt petad.  Det är även Tim Sylvia som faktiskt fick sämst resultat av alla som tidigare röstats på. Ingen tror på den mannen längre.  Den nu starkaste bubblaren är Brett Rogers och skulle han chocka världen i matchen mot Fedor så kommer han nog åka flyplan rakt uppåt på listan.  Gonzaga är fortfarande av intresse men har gått ner till att bli en bubblare från att tidigare hållit i nionde platsen före Cro Cop. Aleksander Emelianenko fortsätter att vara en talang och någon som ligger precis utanför den absoluta toppen, enligt listan då. Att Andrei Arlovski skulle åka ner i listan kändes gjutet, men han höll sig bara med nöd och näppe kvar som bubblare. Detta från att tidigare fått gott om poäng och hållit i en tydlig fjärdeplats.  Sist och tröttats håller sig Mirko “Cro Cop” Filipovic ändå kvar bland bubblarna. Det finns en del som inte gett upp riktigt än, men skaran är inte stor.  Precis utanför bubblarna har vi Fabricio Werdum bland annat.

Här kommer nya listan i Tungvikt

1. Fedor Emelianenko 323
2. Brock Lesnar 260 UPP
3. Antonio Rodrigo Nogueira 231 UPP
4. Shane Carwin  187 NY
5. Frank Mir  149 UPP
6. Alistair Overeem  146 UPP
7. Cain Velasquez 126 NY
8. Randy Couture 90 NER
9. Josh Barnett  83 NER
10. Junior dos Santos 68 UPP
Bubblare

Brett Rogers 49 NY
Gabriel Gonzaga 46 NER
Aleksander Emelianenko 38
Andrei Arlovski  24 NER
Mirko ”Cro Cop” Filipovic 18 NER

Kategorier
MMAnytt.se
3 Kommentarer

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...