Sadibou Sy vs. David Round - Superior Challenge (Foto: Jan Ahmadi).

Sadibou Sy efter KO-segern på Superior Challenge 14: “Det blir smekmånad nu”

Sadibou Sy har fått vänta på att ta smekmånad. Efter bröllopet för fem veckor sen har fokuset legat på matchen mot David Round. En match som bara tog 20 sekunder. 

Det tog inte Sadibou Sy (5-2) mer än en halv minut att stoppa walesaren David Round (15-19) med en hård vänster spark mot huvudet. Allting gick exakts som planerat.

“Planen var att börja ganska lugnt”, sa Sy i segerintervjun med MMAnytt efter matchen. “Sätta igång lite med jabben, känna lite på honom sen när jag får en lucka … Det var det sista Rollie (tränare) sa innan. Han sa ‘gå inte upp med sparkarna mot huvudet men om du ser luckan så tar du den’. Jag såg luckan … Allting gick enligt planering.”

Sy hann avfyra ett par hårda vänstersparkar mot sin motståndare på den korta tiden matchen höll på. En av dem kan ha brutit armen på britten kände han och fick britten att börja spexa för att dölja skadan.

“Jag tror att det var en spark som bröt armen på honom för han höll sig för armen. Han ville fokusera på att spexa men jag hade den (vänstersparken) redan laddad, så det var bara att slänga upp den.”

Sy, som är ung i sin MMA-karriär, började tävla professionellt för tre år sen. Han har hunnit gå sju matcher under den tiden och känner att det kan vara dags att trappa upp.

“Jag vill upp igen, vi får se om jag hinner med en till match innan årsskiftet. Annars så är fokus att så fort som möjligt, tidigt nästa år, in igen … Jag behöver matcher. Jag behöver matchas mycket och vi får se när nästa blir.”

Först väntar däremot en efterlängtad smekmånad med hans nyblivne fru. De gifte sig för bara fem veckor sedan och har inte hunnit resa iväg än på grund av förberedelserna inför matchen.

“Det här var perfekt. Efter giftemålet var det full fokus på matchen. Nu ska jag få njuta av båda två.”

Se hela intervjun med Sy nedan.

Foto: Jan Ahmadi

Kategorier
ExklusivtIntervjuMMAnytt.seNyheterSadibou SySenaste NyttSvenska NyheterVideoZ-Klistrad artikel

Svara