MMAnytts Sebastian Vendel-Martinez 10 favoritintervjuer år 2013

År 2013 var verkligen ett stort år för mig; Sebastian Vendel-Martinez, skribent och reporter för MMAnytt.se. Jag fick möjligheten att åka på och rapportera från fem UFC-galor. Karriärmässigt var det stort. Men det var ännu större för mig som fan att kunna träffa fighters som jag för några år sedan enbart trodde att jag skulle kunna se tävla på TV, knappast att jag trodde att jag skulle få prata med och intervjua dem.

Efter detta året som gått så har jag därför gjort en lista på mina favoritintervjuer från förra året, inte placerade i någon särskild ordning. Mina favoriter är inte nödvändigtvis de som ni tror. Det finns många jag tycker om och är stolt över, men dessa är helt enkelt mina personliga favoriter.

OBS: En sak som jag känner ett behov av att ta upp är mikrofonen. Jag lider av skakningar i händerna som läkaren säger är relaterat till stress, vilket gör att jag ibland inte håller mikrofonen stilla. Alkohol dämpar det men det hade även påverkat kvalitén på intervjuerna. Så det är inte så att jag kanaliserar min mexarhalva och övar maracas med mikrofonen, jag har svårt att hjälpa det. Det har däremot blivit bättre på senare tid, något som jag anser märks i mina senaste intervjuer.

Media scrum med Cat Zingano på UFC 168


Det kan kännas bisarrt att inkludera en media scrum, men ibland får man ta de chanser man får, och hoppas på att fightern tillför mer än vad man själv har möjlighet att göra. Cat Zingano är en sådan person, som verkligen bjuder på långa och intressanta svar. Visst var det en scrum med flera andra, visst fick jag enbart ställa tre frågor, men personligen tycker jag att jag fick många intressanta svar ur henne. Hon är en av mina personliga favoritfighters, extremt trevlig och professionell, och gav alla journalister precis vad vi ville ha utan att behöva gräva. Det uppskattas alltid.

Post fight intervju med Jens Pulver efter Superior Challenge 9


Jens Pulver är en fighter som, likt Matt Serra, bjuder på mycket mer än vad man frågat efter. Han svarar på frågan, fortsätter att bygga på svaret, spårar även in på relevanta ämnen efteråt och det var ett rent nöje att intervjua en sann veteran. Han förlorade matchen, och videokvalitén på intervjun är överlägset den sämsta på listan, men han gav så mycket. Svaren kom från hans hjärta, det var inte samma automatiska inövade svar som många fighters ger. Han talar om hur det var att fightas utan regler, om hans tuffa uppväxt och hans pension, som kommer inom kort.

Pre-fight intervju med med Andy Ogle inför UFC London 2013

Jag gillar verkligen denna intervjun, främst för att jag verkligen gillar Andy Ogle. Han är så genuin och snäll, som han säger i intervjun “I just see me as me, just normal Andy”. Vi har fortfarande kontakt via Facebook, en gilla-markering här och där, ett meddelande här och där, men det är mycket mer än vad många andra fighters gör, vilket visserligen är förståeligt. Jag tycker verkligen om hur uppriktig och ärlig han är, både i hans personlighet och i intervjun. Han ställer alltid upp när jag kontaktar honom, han gick ut en runda med oss på kvällen efter intervjun och är helt enkelt en riktigt trevlig kille. Utöver min personliga koppling till honom så tycker jag att intervjun är rolig just på grund av Ogles personlighet. Snack om dinosaurier, påståendet att han är Josh Grispis kryptonit, hur mycket The Ultimate Fighter ändrade hans liv, jag ler varje gång jag ser intervjun.

Exklusiv intervju med Alexander Gustafsson efter UFC 165

Jag skulle kunna sammanfatta Jon Jones vs Alexander Gustafsson på så många olika sätt, men jag väljer att förklara hur min vän, som agerade kameraman, kände. Han har gått på flera fotbollsmatcher och är en stor fan av MMA, men det är sällan han engagerar sig djupt i något idrottsevenemang. När vi såg titelmatchen i lätt tungvikt så skrek han så att han blev hes, det gick inte en tyst sekund, han hördes konstant. Han berättade efteråt hur mycket han överraskade sig själv, och hur den matchen var den bästa idrottsupplevelsen han någonsin haft. Gustafsson krigade på, gav allt, och lämnade absolut inte buren som förlorare. Inte för oss fans. När vi fick tag på honom dagen efter märktes det att han var besviken, men han var oerhört trevlig, signerade våra tröjor efteråt och var helt enkelt en perfekt gentleman och rollmodell. Han kanske inte har samma talförmåga som Jens Pulver och Matt Serra, men han svarade med känsla, och trots att jag inte ville hålla kvar honom för länge så bjöd han på vad jag anser vara den bästa och mest känslofyllda intervjun under hela UFC 165.

Intervju med Matt Hughes på UFC Fan Expo 2013


Egentligen är jag inte nöjd med denna intervjun. När man reser mycket, sover bredvid en snarkande kameraman och springer runt hela dagen så blir man trött. Jag har sömnproblem och är väldigt lättväckt, vilket är ett problem när varenda jäkla kameraman vi har låter som ett tåg när han snarkar. Jag kände mig inte riktigt helt samlad och dessvärre märks det på intervjun. Någon hade exempelvis skrivit “I say worst interviewer ever….anyone with me?” i youtube-kommentarera, vilket aldrig är roligt att läsa, men man vänjer sig efter ett tag. Jag tror nog att jag har sett värre. Däremot så räddar Matt Hughes den med informativa och bra svar. Han är en professionell atlet i sättet han talar, besvarar frågor och sköter sig, vilket gör det väldigt lätt att intervjua honom. Jag hade gärna intervjuat honom en gång till i något bättre skick, men oavsett så är jag väldigt nöjd med vad jag fick ur honom.

Pre-fight intervju med Gegard Mousasi inflör UFC Stockholm 2013


Denna intervjun är på vissa sätt motsatsen till intervjun med Matt Hughes, i att fightern inte riktigt bjuder på långa svar, men däremot så tycker jag att jag hade bra frågor och kunde följa hans korta svar med nya samtalsämnen gång på gång. Mousasi är en intressant fighter. Kortfattad, ärlig, rakt på sak men ändå trevlig. Det gjorde intervjun mer intressant, tycker jag personligen, och det är ett nöje att äntligen se “The Dreamcatcher” i UFC.

Intervju med Antonio “Minotauro” Nogueira på UFC 168


Detta är ännu ett fall där jag som fan verkligen glädjes av att träffa en viss fighter. “Big Nog” är en av mina idoler och jag tycker att han gav många intressanta svar. Det var dessutom väldigt intressant att tala med en Pride-legend om skillnaderna mellan UFC och Pride. Att han besökt min hemstad Malmö är givetvis ett stort plus också.

Pre-fight intervju med Cub Swanson inför UFC London 2013


Jag måste erkänna att denna intervjun är för lång, och att jag spårar ur för länge gällande aspekten att både jag och Swanson är svensk-mexare, men när intervjun väl kommer igång så tycker jag att jag får ut mycket ifrån honom. Han är en väldigt trevlig och underhållande fighter, han är dessutom ärlig och bjuder på sig själv. Vissa frågor hade jag kunnat formulera bättre och andra hade jag kunnat ersätta med andra, men jag gillar ändå denna intervjun. Även Swanson är en fighter som jag har en bra personlig kontakt med, och det var riktigt kul att träffa honom igen när han besökte Sverige, och även efter UFC 165.
17319_560171707348886_1488707217_n

Intervju med Matt Serra efter UFC 168


Som jag skrev ovan om Jens Pulver, så ger Matt Serra dubbelt så mycket som man frågat efter. Han är också en sann veteran som jag hade velat intervjua mycket längre, men jag ville ge de andra journalisterna en chans att tala med honom också. Bara för att vissa journalister spenderar 20 minuter med en fighter och inte lämnar någon tid åt de andra så vill inte jag vara en sådan. Trots det känner jag att jag fick väldigt mycket utav endast sex minuter med “The Terror”. Han berättade om Chris Weidmans vinst, Ray Longo, och blev även känslig när jag frågade om hans mest minnesvärda matcher. Han är dessutom riktigt rolig, och ger knappt ett enda svar utan att dra ett skämt. Han var underhållande att intervjua, en riktigt trevlig, skön kille, och jag är glad att bara ha fått träffa honom.

Intervju med Michael Bisping för UFC London 2013


Detta är en av mina absoluta favoritintervjuer. Det är oftast denna som jag först visar vänner och släktingar när de försöker förstå vad det är jag sysslar med. Varför? jag tycker helt enkelt att jag fick det bästa ur Bisping. Han gav mig allt jag ville få ur honom. Trots öppningen i skjortan som visar sig då och då. Om jag bara hade provat att sitta i skjortan innan jag bestämde mig för att bära den. Intervjun innehåller rätt mängd information, åsikter, nostalgi och klassisk Bisping-tjaffs. Han är en riktig karaktär som är lätt att intervjua och bjuder på underhållning genom hela intervjun. Jag får erkänna att jag har hejat emot honom tidigare, men har var riktigt trevlig mot mig och mitt team. Som han säger i intervjun så slåss han bättre när han känner agg mot sin motståndare, och vem av oss kan kritisera det sättet han tränar upp sig mentalt inför en match?

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
MMAnytt.se

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
En kommentar
  • viking
    7 January 2014 at 03:47

    Den bästa är med GUS!

  • Svara