Svenske Max Nunes till MMAnytt inför BAMMA 11: “Om jag fick välja själv så skulle jag slåss var tredje, fjärde vecka”

BAMMA 11 lördag den första december går svenske Max “Power”  Nunes sin nionde proffsmatch. Lätt tungviktaren möter hemmafavoriten Kevin Thompson (13-5), som vunnit nio matcher på T/KO. Nunes är obesegrad med åtta proffsmatcher, han har avslutat alla sina matcher. Svensken har avslutat alla matcher i den första ronden, förutom en som han avslutade endast 49 sekunder in i den andra ronden. MMAnytt talade med honom inför matchen, om hans motståndare, att tävla i Sverige, och hur ofta han vill gå match.

Till skillnad från många andra MMA-fighters började “Power” direkt med MMA utan någon tidigare kampsportserfarenhet.

”Jag började för ungefär tre och ett halvt, fyra år sedan, och då var det så att det fanns en klubb inne på mitt gym. Så jag gick dit en gång helt själv, hade ingen aning om vad det var, jag ville bara testa något nytt. Jag tyckte det var skitkul, lärde mig helt nya grejer, jag hade aldrig gjort något liknande, det var verkligen jättekul.”

Det var inget särskilt som lockade Nunes till MMA, men det räckte med att han inte hade gjort de innan.

”Jag hade aldrig gjort det, det var något nytt. Det var precis bredvid mitt gym så jag såg alltid hur folk gick in och ut och [tänkte] ‘det här kan jag testa’”

Att vara obesegrad som proffs efter att ha tävlat i organisationer som UCMMA och BAMMA är en stor merit, mendet kan även tillföra en del press, vilket lätt tungviktaren är väl medveten om.

”Jag försöker vara positiv, men det är klart mer press om man är obesegrad…det känns lite som att all hype skulle försvinna. Men jag tänker inte så mycket på det. Förr eller senare så kommer man förlora, så jag tänker inte så mycket på det. Bara jag gör mitt bästa så är jag glad.”

Nunes var tidigare inbokad för att möta den obesegrade Anthony Taylor, men efter att britten var tvungen att dra sig ur matchen på grund av en skada, ersattes han av Thompson med cirka tre veckor kvar till matchen. Det är dock inget som påverkat den självsäkra svensken.

”Jag bryr mig inte så mycket om jag ska vara ärlig. Jag googlade honom igår lite snabbt, för att se hur han ser ut. Men det är inget jag bryr mig så mycket om, jag tänker mest på mig själv. Det enda jag tycker är intressant att se är hur deras fysik är, om de är långa, korta, då kan man planera lite olika saker, men annars gör det ingenting.”

Bytet av motståndaren har heller inte påverkat hans träning.

”Jag försöker bli bättre och bättre hela tiden. Inför den här matchen har jag inte gjort något annorlunda. [Inför] varje match tränar jag riktigt hårt, jag tar det väldigt seriöst, det är inget som har ändrats för den här matchen.”

Att Nunes lyckats avsluta alla sina matcher, och aldrig gått till den tredje ronden är inget han planerat, men som han definitivt välkomnar.

”Givetvis vill man alltid gå in och avsluta, men det är inget man planerar, det händer bara. Jag går in, hittar jag en öppning så tar jag den. Givetvis, jag vill inte ha något domslut liksom, det är lite tråkigt om man bara sitter där och glider ut på ett domslut. Klart en vinst är en vinst, men ser jag en öppning så tar jag den.”

Nunes är en svensk MMA-Fighter som faktiskt aldrig tävlat i Sverige. Det har berott på de tävlingsmöjligheterna som finns i England, men han ser fram emot att gå matcher på hemmaplan inom en nära framtid.

”När jag började, tränade jag ungefär ett halvår i Sverige. Då var det fyra år sedan, då var det några shooto-matcher och så fanns det Superior Challenge som gick kanske en, två gånger om året, sen så fanns det väl några andra organisationer men de kände inte jag till,” berättade Nunes. “Men jag visste att i England där…bara i London så är det kanske fem MMA-galor på en helg! Så jag visste att det var större chans att tävla om man var i England. Det är därför jag började tävla där, det är bara nu de senaste två åren kanske som jag blivit erbjuden matcher i Sverige, men då har det ändå varit så att jag haft andra matcher bokade. Men det är klart jag vill slåss i Sverige, i globen eller något!”

Matchen mot Thompson blir Nunes sjätte match i år. Efter att ha varit så aktiv frågar vad han har för mål som fighter år 2013.

”Fortsätta att göra bra ifrån mig. Klart man kan ju inte vinna alla matcher, men bara att göra mitt bästa, bli bättre, lära mig nya grejer, få erfarenhet, och utvecklas,” sa Nunes. “Jag vill klämma in så många matcher som möjligt. Jag gillar att vara aktiv, om jag fick välja själv så skulle jag slåss var tredje, fjärde vecka.

Jag frågar genast om han menar proffsmatcher, vilket han gör.

”Jag tycker det är kul, om jag kommer ut oskadd har jag inget emot att slåss igen. Men det är skönt, när man går matcher ofta, då blir det mer naturligt. Men om man har ett halvårs uppehåll då kan man bli mer nervös…man glömmer bort hur det känns de sista dagarna innan match och så. När man går [match] ofta då vänjer man sig och man vet hur det känns.”

Efter att ha avslutat alla sina matcher avslutar jag med att fråga hur Nunes tror sin kommande match kommer sluta.

”På mitt sätt så blir det första ronden. Jag har sett lite olika avslut, olika submissions, olika TKOs, i clinchen med en massa knän och armbågar, även knockout har jag sett. Jag har inte sett något domslut, allt har varit första eller andra ronden.”

”Jag vill tacka mina sponsorer, Bad Boy, Bridge Dental Lab, Jimi Manuwa som jag tränar mycket med, han förberedde mig inför matchen, Dean Amassinger som också hjälpt mig mycket inför den här matchen, New Wave Academy, Axel Djursson, och ni också för att ni tagit tiden för att intervjua mig!”

Nunes möter Thompson på BAMMA 1, på National Indoor Arena i Birmingham, lördag den första december.

Kategorier
Bamma UKMMAnytt.seNyheterSvenska Fighters

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
6 Kommentarer
 • MartinEriksson84
  29 November 2012 at 07:12

  Ni missade att han gillar Johan Falk-filmerna ;) Kör hårt så har vi nog snart ännu en UFC-svensk!

 • Martin Ahlander
  29 November 2012 at 07:29

  Hade varit kul med en liten faktaruta i början som berättar ålder samt klubb.

 • Bed Intruder
  30 November 2012 at 11:47

  Aldrig hört om denna kille! Men vad roligt, är han rankad högre än många andra svenskar kanske?

  • Anders Eriksson
   30 November 2012 at 03:30

   Han är rankad #135 på Fightmatrix i lätt tungvikt. Vad jag kan se är det bara Ilir Latifi (32) och Alexander Gustafsson (9) med högre ranking från Sverige.

 • Max Nunes segrar på BAMMA 11 | MMAnytt.se
  2 December 2012 at 12:34

  […] domaren stoppade matchen efter sammanlagt 100 sekunder.Läs mer om Max ”Power” Nunes i MMAnytts intervju med honom inför denna match.Får du inte nog om att prata MMA? Häng med i MMAnytts chatt på […]

 • Max Nunes möter obesegrad polack på BAMMA 12 i mars | MMAnytt.se
  11 February 2013 at 05:27

  […] Video: Max Nunes vs Kevin Thompson från Bamma 11 Max Nunes segrar på BAMMA 11 Svenske Max Nunes till MMAnytt inför BAMMA 11: ”Om jag fick välja själv så skulle jag slå… […]

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...