The Zone FC Warriors: Genomgång

Nu på lördag intar The Zone FC Lisebergshallen och det står MMA på kvällens meny. Huvudrätten är sedan tidigare känt en match mellan MMAförbundets ordförande August Wallén och Chris Greig (6-5). Herr Greig är en fighter som gjort till sitt signum att vinna varannan match han ställer upp i och det var en förbannelse som följde honom 2009 ut. Inför 2010 hade han ett record på 5-4 och enligt hans förbannelse skulle han då förlora sin nästkommande match. 2010 visade sig dock bli året förbannelsen skingrades för hans första match i år vann Chris redan i första ronden och det via en giljotin. Glad i hågen fightades Greig igen (i somras) i år, men det blev som med “I bergakungens sal” (av Grieg) ett kort stycke och Chris Greig förlorade mot Jack Mason som vunnit sju av sina senaste åtta fighter. Nu är frågan om Greig kommer falla tillbaka i sina gamla spår och därmed vinna eller om hans nya förbannelse innebär två förluster i rad och sen två vinster?

Läs om alla matcher på kortet efter hoppet…


August Wallén

August Wallén är inte bara en skicklig politiker och tränare utan har även fortsatt att vara en fighter hela tiden. Hans största seger i karriären är den mot Vernon White 2003. Nu är förvisso Vernon en fighter som förlorar mer än han vinner, men när August mötte honom (2003) hade Vernon just vunnit 8 av sina senaste 10 matcher. Efter den matchen tog August en paus under tre år, men att gå matcher lockade för mycket. Han slogs igen 2006 och vann då på RnC mot en kille som i likhet med Greig i stort sätt vunnit varannan match hela sin karriär. August mötte då Yuki Kondo (52-24-8) och förlorade ett enhälligt domslut. Bara några månader senare var August “uppe på hästen” igen och slog Sergei Bal (8-6). Även den vinsten plockade August hem via sin älskade teknik, RnC. En teknik som uppenbart smittar av sig då vi inte får glömma att Alexander Gustafsson (som är August är tränare åt) vann på via just RnC senast. Sedan den vinsten har August vunnit tre matcher i rad och strävar efter en femmatchers winning streak nu på The Zone.

Huvudmatchen är en mästerskapsmatch där vinnaren kan knalla hem med ett bälte i mellanviktsklassen.

MMAnytt på plats

Vi kommer vara på plats och utöver huvudmatchen har vi ju Mike Höjermarks debut att se fram emot! MMAnytt är riktigt taggade inför den här matchen och det spelar uppenbarligen ingen roll att Mike gör debut, han är favorit enligt oddsen ändå. Ingen storfavorit men ändå favorit. Kör hårt nu Mike!

Spännande Gala

Det ser ut att bli en spännande gala verkligen och det är den sjunde som organisationen hållit i. Det finns en del profiler verkligen som tagit plats på kortet och det är väl något som utmärker The Zone en aning. Inte att inte profiler finns med i andra organisationer, men snarare att en fighter som Tommy Blom får chansen. Tommy är Krav Maga-instruktör som tränat MMA-fighters i bland annat styrketräning (expert på Kettlebells). Han är 38 år och går sin andra MMA-match i karriären. I sin första match dominerade han. Han möter en tuff debuterande ryss vid namn Pavel Pimenov. Frågan är bara vem Pavel egentligen är? Ingen skriver något om den här killen men oddsen säger att han ändå har chans (2,40). Det jag lyckas finna om Pavel är att han ska slåss mot Tommy och det var ju ingen nyhet direkt. Kanske kan AntonL, vår Rysslands expert, hjälpa till med info?

Victor Cheng återvänder till The Zone och möter Danijel Dzebic (8-4). Matchen känns intressant då Kroaten Dzebic vunnit sina senaste matcher och två av hans fyra förluster kom i hans två första matcher. Victor Cheng (4-1) har vunnit sina tre senaste matcher på submissions och det tycks vara just det som är Kroatens svaga punkt om man tittar på vad han förlorat på. Men det skapar intresse är att Danijel vunnit två av sina tre senaste vinster på submissions. Med andra ord har vi en motståndare under utveckling och som absolut kan stå upp och slåss (5 vinster på TKO/KO). Inte mycket pekar på att den här matchen går hela vägen ut den saken är säker.

Martin Svensson går sin tredje fight i och med mötet mot Mauro Salomao. Senast Svensson gästade Göteborg blev det förlust mot Fernando Vieira i titelmatchen i fjädervikt. Mauro är likt Martins förra motståndare en vass grappler. Men Martin förlitar sig mycket på sin, för vikten, väldiga längd på 1,86! Salomao har ett bra record på 7-2, men har inte fightats i MMA på två år och hans senaste match slutade med förlust (enligt Sherdog) på “TKO (Retirement)”. Troligen betyder det helt enkelt att Salomao bara gav upp, men vem vet?

Sen har vi två stycken svenskmöten där Kristoffer Murén möter Ali Ameziane från Pancrase och Kristoffer Källgren mot Simon Sköld. Mauren och Ameziane har båda två tidigare erfarenheter av The Zone. Mauren har vunnit båda sina tidigare fighter i The Zone, men förlorade senast på Knockout när han i april mötte Ayub Tashkilot (säg det efternamnet fort) i Danska FG 13. Ali Ameziane gjorde sin debut på The Zone den 27/3 i år och förlorade då ett enhälligt domslut mot Christopher Wassberg.

Källgren vs. Sköld är en klassisk matchup där Källgren har Judo i grunden och Sköld Karate. Simon Sköld är spådd en väldigt god framtid men han måste då börja vinna. Han torskade senast mot Niklas Bäckström på Superior Challenge 6 och ska nu försöka snygga till siffrorna lite.

Christopher Wassberg (1-1) fick en ny motståndare i fransmannen Jeremie Moreau och det kan bli intressant i -70.

Mats Nilsson (4-1-1) vs. Ivan Gluhak (5-2) är en match jag ser fram emot. Jag gillar verkligen Mats Nilssons stil och humor, men främst givetvis hans fighting. Mats är regerande världsmästare i submission wrestling (FILA) hemmahörande i Kaisho från Helsingborg och hans motståndare
Ivan “Braveheart” Gluhak från Kroatien har vunnit fem raka segrar varav fyra på TKO och en via giljotin. Senast vann Mr Braveheart på TKO (Soccer kicks). Låter som en tuff nöt att knäcka för Mats Nilsson som dock torde vara den bättre grapplern.

Mats i sin tur torskade sin senaste match på enhälligt domslut, men kan stoltsera med att ha vunnit över Jycken i april 2009. Jycken som efter den matchen vunnit fem matcher i rad och som innan sin förlust mot Mats vann tre i rad.

Max Hederström gör också sin debut som proffs och det mot Emmanuel Le Gallic från Frankrike.

Avrundning

Överlag känns det som en intressant gala med lite mindre kända fighters än exempelvis Superior Challenge senast, men enligt alla jag talat med så har The Zone en väldigt bra stämning på sina galor och en bra publik! Jag ser verkligen fram emot den här galan och vi kommer rapportera från den på något kreativt sätt. Återstår att se vilket. Kanske ett radioprogram?

Matchkortet

 • August Wallén vs Chris Greig
 • Victor Cheng vs Danijel Dzebic
 • Martin Svensson vs Mauro Salomao
 • Mats Nilsson vs Ivan Gluhak
 • Christoffer Svensson vs Frodi Hansen
 • Tommy Blom vs Pavel Pimenov
 • Kristoffer Murén vs Ali Ameziane
 • Jeremie Moreau vs Christopher Wassberg
 • Simon Sköld vs Kristoffer Källgren
 • Max Hederström vs Emmanuel Le Gallic
 • Michael Höjermark vs Damir Hadzovic

Kategorier
MMAnytt.seNyheterThe Zone
5 Kommentarer

Svara