UFC 155: Underkortet – Vad nu då?

UFC-155-Box

UFC 155: Dos Santos vs Velasquez II gick av stapeln på MGM Grand Garden Arena i Las Vegas igår. Som vanligt spekulerar vi på MMAnytt fritt om vem galans fighters kan möta i “Vad nu då?”. Vi tar här en titt på underkortet på UFC 155, och hur dess fighters kan matchas.

Eddie Wineland

Dana White har sagt att vinnaren av Pickett-Wineland förmodligen skulle få nästa titelchans. Med tanke på att Renan Barao och Michael MacDonald inte mötts än tycker jag vi kan vänta något med en titelchans. Sätt Wineland mot Raphael Assuncao som vunnit tre raka och senast imponerande mot den lovande Mike Easton, vinner han mot brassen förtjänar han en chans mot interimmästaren.

Brad Pickett

Stackars Pickett, han kämpade hårt och visade mycket hjärta men det räckte inte för vinst. Han gjorde däremot bra av sig och återhämtade sig bra från en väldigt tuff rond som inledde matchen. Han kan dock ta sig tillbaka till sin topposition med en vinst mot en bra motståndare. Brian Bowles är en bra motståndare som också kommer från förlust.

Erik Perez

Vilken match Perez gjorde! Han har nu vunnit tre raka matcher, och avslutat dem alla i den första ronden. 23-åringen imponerar mer och mer för varje match och hans ödmjuka, ärliga och glada personlighet gör honom endast ännu mer spännande och rolig att se. Jag måste dock erkänna att jag tyckte att det var en dålig matchning för Bloodworth, som dessutom kom från en förlust i sin förra match. Sätt “Goyito” mot T.J. Dillishaw, som vunnit två raka, vinner mexikanen den matchen borde han få ett stort namn.

Byron Bloodworth

Det var ingen vidare match för Bloodworth, som inte fick igång något offensivt alls och blev totaldominerad av Perez. Det hade inte förvånat mig om UFC klippte Bloodworths kontrakt, men annars kan han ställas mot Norifumi Yamamoto som förlorat tre raka.

Jamie Varner

Det är endast i hans andra försök i UFC som Varner verkligen imponerat. Han träffade Guillard med mång ahårda slag som skakade “The Young Assassin”, och kontrollerade sin motståndare mot buren. Med vinster mot två bra strikers, först Edson Barboza och nu Guillard, är det intressant att se vem han tar sig an härnäst. Raphael Dos Anjos kan nog bjuda på en rolig match mot Varner, det vill jag gärna se.

Melvin Guillard

“The Young Assassin” har nu förlorat fyra av sina fem senaste matcher, och kommer förmodligen aldrig få samma status som han hade innan, som en ung och lovande fighter på uppgång. Han är fortfarande farlig för vem som helst i lättviktsdivisionen, och har mycket krut i nävarna, men det blir nog inte många huvudevenemang för Guillard. Sätt honom mot Anthony Njokuani, där har vi en spännande match mellan strikers.

Myles Jury

Det var väldigt imponerande hur Jury lyckades dominera den rutinerade Johnson, som var tydlig favorit. Med bra toppkontroll och hård ground and pound visade Jury att han är oerhört farlig på marken. En match mot Rustam Khabilov hade varit spännande.

Michael Johnson

Johnsons vinstsvit på tre raka matcher stoppades av den unga Jury som kontrollerade The Ultimate Fighter-deltagaren i tre hårda ronder. Jag tror däremot att Johnson kan återhämta sig från förlusten och fortsätta rada upp vinster i lättviktsdivisionen. En match mot Mac Danzig kan ge Johnson den möjligheten.

Todd Duffe

Vi fick se Duffe som som han var i sin debut, aggressiv, snabb, hårt-slående och med en vinst. Jag vet inte om Duffe någonsin kommer bli tungviktsmästare, men det behöver han inte bli heller, han är underhållande och har talang. En match mot Pat Barry känns som en garanterad kandidat för “Knockout of the Night”.

Phil De Fries

Jag var inte alls förvånad när Duffe knockade De Fries, det var en dålig matchning för engelsmannen. Med ett UFC-rekord på 2-2 kommer hans nästa match säga mycket om hans framtid i UFC. En match mot Dave Herman, som blivit avslutad i sina två senaste matcher, känns som en lämplig matchning.

Max Holloway

UFCs yngsta fighter fick en möjlighet att avsluta året med ett pang, och det var precis det han gjorde. Han har nu vunnit tre raka matcher och är ett intressant tillskott till den konstant underhållande fjäderviktsdivisionen. Varför inte sätta honom mot Marcus Brimage, som också sitter på en vinstsvit på tre raka matcher?

Leonard Garcia

Fyra raka förluster är inte precis idealt för Garcia. Han kämpade hårt, som han alltid gör, men stod i slutändan som förlorare efter en underhållande match, som han ofta gjort i sina senaste matcher. “Bad Boy” skulle ursprungligen möta Cody McKenzie, jag tycker att den matchningen fortfarande känns logisk.

John Moraga

Flugviktaren säkrade en giljotin i den tredje ronden som fick hans motståndare att klappa, och gav honom sin andra raka vinst i UFC. Flugviktsdivisionen saknar djup, så Moraga kan ta sig långt med endast ett fåtal vinster. Sätt honom mot Darren Uyenoyama som också vunnit två raka, låt oss se vem som tar sig till divisionens topp.

Chris Cariaso

Trots förlusten tror jag att Cariasco borde och kommer hålla sig till flugvikt. Problemet var att Moraga helt enkelt var bättre ikväll. Med ett rekord på 1-1 i flugvikt kan vi sätta honom mot Jussier Formiga, som förlorade sin UFC-debut mot John Dodson.

Kategorier
MMAnytt.se

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
3 Kommentarer
 • Alexander Thor
  30 December 2012 at 03:56

  Dave Herman har väl inte blivit knockad i sina två senaste matcher? submission mot big nog?

  • Sebastian
   30 December 2012 at 04:32

   Det stämmer, armbar, rättat^^

 • UFC 155: Huvudkortet – Vad nu då? | MMAnytt.se
  3 January 2013 at 07:00

  […] Spekulationer kring framtiden för deltagarna på galans underkort finner man här. […]

 • Svara