Viktor Gustavsson vs. Edris Rafigh - Superior Challenge 14 (Foto: Jan Ahmadi)

Viktor Gustavsson i segerintervjun: “Norrland, vi är hårda”

Populära Viktor Gustavsson tog karriärens andra seger på Superior Challenge 14.

“Norrland, vi är hårda.”

Det säger Viktor Gustavsson (2-1) efter segern mot Edris Rafigh (0-2) på Superior Challenge 14. Det var den norrländska hårdheten han fick ta till för att gneta fram en seger mot Rafigh i en jämn kamp.

Rafigh kom in i matchen med matchplanen att trycka upp Gustavsson mot buren och försöka brotta ner honom. Merparten av matchen tog plats i clinchen, något som frustrerade Gustavsson.

“Jag ville ha lite mer Bang”, sa Gustavsson. “Han ville brottas, jag ville slå. Men han var duktig, det var kul … Jag ville att vi skulle stå, jag ville att han skulle slugga lite grann. Han ville ner med mig men det går inte.”

Vid ett par tillfällen blev Gustavsson däremot nedtagen och det var alltid i slutet av ronderna, något som kunnat ställa till det i poängräkningen.

“Han tog ner mig men jag ställde mig upp direkt, han hade liksom inget annat. Han höll kvar mig i andra då men de andra tog jag mig ju upp. Han gjorde ju inget, han ville bara hålla i mig. Han ville inte slåss, tyvärr.”

På frågan om han någonsin var orolig på domslutet sa Gustavsson såhär:

“Lite grann, man har ju sett några riktigt hemska domslut. Men jag trodde jag hade den här.  Jag slog han ordentligt, jag såg i ansiktet på han att jag slagit han ordentligt. Så jag visste att den var min.”

Den 10:e december är det dags för ännu en Battle of Bottnia-gala i Umeå, hemmaplan för Gustavsson. Det är något han siktar på att få delta i.

“Jag hoppas på Battle of Bottnia. Efter den här vinsten får jag nog mest troligt gå på BOB. Där jävlar kommer det att smälla. Det är min hemmaplan, mina grabbar. Det är mina boys där så då smäller det.”

Se intervjun nedan.

Foto: Jan Ahmadi

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
ExklusivtIntervjuMMAnytt.seNyheterSenaste NyttSvenska FightersSvenska NyheterVideo

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...