Aleksander Emelianenko tvingas hoppa av matchen mot Mirko “Cro Cop” Filipovic

Efter en del trubbel med lagen har den ryska MMA-stjärnan Aleksander Emelianenko tvingats hoppa av den kommande returmatchen mot Mirko “Cro Cop” Filipovic som planerades ske den 8 november i Moskva, rapporterar Fighters Only.

Det blev för fyra dagar sedan klart att den ryske tungviktaren Aleksander Emelianenko (23-6), bror till MMA-legenden Fedor Emelianenko, anklagad för att ha misshandlat en 63-årig man i en bar.

Den 63-årige forne soldaten firade sin födelsedag med vänner när en berusad Emelianenko ska ha störts av deras volymnivå, och attackerat. Tungviktaren gick själv till polisstationen för att tala med polisen. Enligt en talesperson så hävdar Emelianenko att det var den forne soldaten och hans söner som initierade slagsmål efter att Emelianenko irriterats av dem.

Aleksander byts ut mot Alexey
Efter händelsen har nu Emelianenko tagits bort från matchen i väntan på en dom, och enligt promotorn Ruslan Suleymanov kommer en tungviktare att kliva in i hans ställe. Den meriterade ryska tungviktaren Alexey Oleinik (47-9), som har meriter från både KSW och Bellator.

“This is one of the top Russian heavyweights in MMA. Oleynik won many times over the last few months. With Alexey we can expect a very good fight,” säger Sulejmanov.

“Of course, replacing Aleksander with Alexey will upset some people, while others will be please. People are different. Aleksander is an infamous athlete and person so he has fans and detractors in equal measure.”

Matchen är inplanerad att äga rum den 8 november i Moskva.

Kategorier
Nyheter

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
11 Kommentarer
 • Headown
  29 October 2013 at 11:13

  Fan, hade sett fram mycket mot denna rematchen. Emilianenko oxå med tanke på hur deras förra möte sluta. Men dom ses snart igen hoppas jag på.

 • Vaettra
  29 October 2013 at 12:19

  Meanwhile, Bob Sapp loses another match. No one cares about that either.

 • Lallarn
  29 October 2013 at 12:24

  Känns som att Cro Cop fick sig en betydligt tuffare motståndare. Fast samtidigt kanske en grappler passar honom som handen i handsken, men tror ändå på seger för Oleynik via Ezekiel choke.

  • Sillen
   29 October 2013 at 01:19

   Hoppas du drev när du skrev det där. Vet du ens vad en Ezekiel choke är, eller slänger du dig bara med termer? Den har i princip aldrig förekommit i MMA eftersom man för att utföra den behöver en gi. Förvisso finns det en no-gi variant men är svårare att få in, framförallt i MMA och på tungviktare som har bred nacke. Jag har både själv både satt den och sett den många gånger i BJJ men aldrig i MMA.

   • Lallarn
    29 October 2013 at 02:27

    Kan inte svara på om Oleynik använt sig av gi i tidigare matcher, men han har avslutat 10 snubbar med en sådan strypning.

    Och ja, jag vet vad ett Ezekiel choke är.

   • Criscrunch
    29 October 2013 at 02:31

    Antar att Lallarn fick in en “Irony choke” på Sillen.
    Ta på dig morgonrocken och kör Oleynik!!!

   • Erik Svanborg
    29 October 2013 at 11:05

    Bara en nyfiken fråga från en som aldrig pysslat med kampsport själv: varför är den lättare att få in med en gi?

    • Lallarn
     30 October 2013 at 12:13

     Helt enkelt för att man stryper sin motståndare med hjälp av ärmen på sin gi. Utan gi skulle man kunna säga att det är som en armtriangel, fast istället för att använda motståndarens arm så använder man sin näve.

     Nu är det bara att hoppas att inte massa “experter” sågar mig :'(

 • Interim
  29 October 2013 at 02:37

  Jag har skakat han med aleks!

 • Marcus Wiking
  29 October 2013 at 04:33
 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...