Amir Khan möter Lamont Peterson i Las Vegas – Maria och Klara har vägt in i Hamburg

Det blev klart i dagarna att Amir Khan får sin returmatch mot Lamont Peterson och det kommer inte att ske på Petersons “hemmaplan” i Washington DC som i december förra året. Det blir på klassisk och hyfsat neutral boxningsmark, Mandalay Bay Resort & Casino i Las Vegas i maj månad (19:e). På klippet ovan ger den brittiske stjärnan sin syn på att han nu får en möjlighet till revansch.

Ann Sophie Mathis (34) som norska världsmästarinnan, Cecilia Braekhus får på sin lott i Fredrikshamn, Danmark den 17:e mars är ju som bekant en brutalt hårdslående kvinna. Hon knockade USA:s Holly Holm på ett synnerligen brutalt sätt på dennes hemmaplan, Albuquerque, New Mexico i början på december förra året. Detta videoklipp finns på YouTube och naturligtvis förekommit i denna blogg – se det här – VG Nett har visat klippet för Braekhus och bett henne ge sin åsikt om det, läs den artikeln här!  

Den 28:e april gör ju världens kanske störste boxare (åtminstone en av de största) 37-årige dansken Morten Poulsen proffsdebut i Frydenhøjhallen, Hvidovre, Danmark. Teamet som nu hoppas kunna göra den faktiskt rätt ålderstigne jätten till en boxande sensation i stil med ryske Nicolai Valuev är Team Vester & Team Kimose. Det känns i mitt tycke lite våghalsigt, nästan naivt att tro på att det skall kunna bli något men det är i alla händelser spännande och kommer tveklöst att rendera grundligt med publicitet, åtminstone till en början. Läs en artikel om Poulsen på denna länk!

Enligt pålitliga uppgifter i norsk press så kommer norske fjäderviktaren Andreas Evensen att möta sydamerikanske (Nicaragua) Julio Buitrago (26) i Brönbyhallen, Danmark den 18:e februari. Lionheart-boxing.dk har ett kortare stycke om det på sin webbsida – klicka här!  

Både Maria Lindberg och Klara Svensson har vägt in för lördagskvällens proffsmatcher i Hamburg, Tyskland och det visade sig att båda två vägde lite grann mindre än sina motståndare. Maria Lindberg vägde in på 69,5 kilo jämfört med hennes motståndare ungerskan Diana Kiss som landade på 72,3 kilo. Klara Svensson steg på vågen och hade blott 63,2 kilo medan brittiskan, Angel McKenzie kom in på 63,5 kilo prick. Fördel opponenterna således vad gäller vikten. Snart får vi svaret på om det hade någon betydelse.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Nyheter

Svara