Antiklimax avslutade Megumi Fujis karriär

Megumi Fuji (26-3) har ofta kallats den bästa kvinnliga fightern sporten har sett. På grund av sin låga vikt, faktumet att hon är japan och dessutom var som bäst långt innan damer fick uppmärksamhet, har Fuji dock aldrig blivit någon världskändis. I en sista fight skulle “Mega Megu” få chansen att synas på affischerna, innan handskarna lades på hyllan. Men avskedet blev inte vackert.

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

En av Fujis två tidigare förluster skedde mot Jessica Aguilar (16-4). Amerikanskan är en av de få som kunnat matcha Fujis brottning och fysiska styrka, och fick med sig en knapp och kontroversiell poängseger när de möttes i Bellator 2012. Aguilar var given som motståndare när den 39-årige Fuji gick sin avskedsfight på Vale tudo Japan 3.

I en hård första rond möttes Fuji och Aguilar i slagväxling, men det var amerikanskans fingrar som gjorde mest skada. Vid två tillfällen tvingades matchen avbrytas för läkarkontroll efter att japanskan blivit petad i ögonen. Fuji vägrade trots detta ge upp och kämpade på, trots att det skadade ögat svullnade tills det var helt igenmurat. Innan den tredje ronden beslutade ringläkaren att bryta matchen på grund av skadan. Fuji ville fortsätta men fick se sig själv besegrad på en väldigt märklig TKO.

Fuji drar sig tillbaka från fighting med svartbälte i brasiliansk jiu jitsu, svartbälte i judo, mästargrad i sambo, 19 vinster på submission, en på knockout och sex domslut. Hennes enda nederlag var två  ifrågasatta poängförluster och ögonskadan i avskedsmatchen.

 

Ilir Latifi vs Alexey Oleynik

 

1.57 – 2.50

 

1 Oktober | 00:00 | UFC Vegas 61


 

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Nyheter

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
8 Kommentarer
 • Slagpåsen
  5 October 2013 at 05:11

  Mega megu är definitivt en av mina favisar och detta är otroligt otillfredsställande, det är inte första gången man ser folk vinna på eyepoke, och lär inte vara sista, fattar inte. Megu ska ha vinsten via DQ eller ett NC. Så himmla trist.

  • Lars Åström
   5 October 2013 at 05:17

   Håller fullständigt med! Det finns åtgärder som kan vidtas rent praktiskt så som att byta till handskar som inte har samma möjligheter att peta folk i ögonen med men framför allt så borde reglerna skärpas. När någon blivit petad i ögonen så ska matchläkare undersöka skadan och om det påverkar respektive fighters prestation så ska det dömas till en DQ direkt. En del är att skaffa säkrare handskar men en stor del ligger hos fightern själv och det är något som måste tränas bort. och även vid utsträckta fingrar för att hålla avstånd ska varning utdelas direkt.

  • Wally Johnson
   5 October 2013 at 08:35

   Vi får hoppas det blir en NC och att det kanske blir en trilogi utav det hela.

 • Headown
  5 October 2013 at 06:51

  Imponerande dam. Synd hur den.sista matchen slutade dock.

 • Lallarn
  5 October 2013 at 08:25

  Boka in en returmatch innan pensionen. Förutsatt att hon inte blev överkörd innan stoppet.

 • Kenny Starfighter
  6 October 2013 at 02:25

  “..har Fuji dock aldrig blivit någon världskändis.” Megumi INTE världskändis? Hon var väl den mest kända kvinnliga Mma fightern innan Ronda? :-)

  • Robin K C
   6 October 2013 at 09:47

   Men Amerika är ju hela världen för en del.

  • Slagpåsen
   6 October 2013 at 01:30

   Dessutom är Mega Megus armbars ännu fetare än Ronda! Visst, de flesta följer väl bara ufc, men jag är en av dem som verkligen uppskattar när det skrivs om japparna. Aoki och Megumi är väl två av namnen man borde känna till dock även om man bara äter ufc normalt.

  Svara