Bilal Musa till MMAnytt om vinsten: “Det bästa som hänt mig på väldigt länge”

En av många hemmafavoriter som gick match på Superior Challenge 8 var Bilal Musa. Han hade bara gått en match tidigare i sin karriär som slutade i förlust. Han ställdes i sin andra proffsmatch mot Edris Rafigh och efter femton minuter hård kamp blev Musa tilldelad vinst via oenigt domslut. Men att tävla framför sina fans i sin hemstad var inget annat än motiverande för Malmöiten.

“Det finns inga ord! Det är helt jävla underbart, det är det bästa som hänt mig på väldigt, väldigt länge. Att fajtas framför sin hemmapublik, sin familj, vänner, allt, det är fantastiskt.”

Han segrade till slut i vad som blev både hans första vinst och match på hemmaplan. Det var knappt en tyst stund under matchen, publiken ropade och hejade för fullt så fort Malmöiten lyckades med slag eller nedtagning. Det dock var en krävande match för Malmöiten, som kände en del motgångar under matchens gång. Däremot var publikens stöd var allt han behövde för att ta sig in i matchen igen.

“Det betyder otroligt, otroligt mycket. Jag kände i [den] andra ronden…jag blev lite trött, jag fick snabbt mjölksyra. Men sen, man hör hur folket jublar så här, det höjer en på något sätt, det ger lite krafter…det betyder väldigt mycket faktiskt, det gör jättemycket.”

Båda fighters hade sina stunder under matchen, som var jämn i stort sett från början till slut. Men malmöiten var redo för Rafigh, och visste precis vad han behövde göra för att ta hem vinsten framför sina fans.

“Jag tyckte han var äckligare stående än på marken. Han är lite längre än mig…jag var beredd, jag har studerat han lite.”, berättar Musa till MMAnytt om sin motståndare. “Jag visste att han skulle sparka mycket, så fort han sparkade så plockade jag ner honom, det var så jag vann min match. Jag fullföljde min gameplan hundra procent så som jag ville, jag kanske inte var så aktiv som jag borde vara egentligen, men jag fajtades taktiskt, det var så jag vann min match, han sparkade, han slog, jag väntade, jag kontrade, slog, plockade ner honom. Jag blev vinnare. Jag vinner taktiskt, det är det enda som räknas: vinst.”

Matchen var den enda i flugvikt på hela kortet, men viktklassen var något som Superior Challenges vd Babak Aghavali belyste väldigt positivt i ett pressmeddelande. Aghavali menade att det var spännande med lättare viktklasser eftersom de utdelar fler slagväxlingar, går på fler nedtagningar och helt enkelt hinner med mer under en match. Med UFCs nya flugviktsdivision och flera fighters som söker sig till dit, är det betydligt mer fokus på de lättare viktklasserna på senare tid. Detta är något som glädjer Musa, som ser fler möjligheter inom sporten nu än vad han gjort tidigare.

“Det känns bra, jag kommer ju från en brottningsbakgrund och jag känner att det händer mycket mer i lättare vikt[klasser].”, säger Musa om lättare viktklasser. “Det är en väldigt explosiv vikt[klass], dem är snabbare. Folk vill ju se [det] också, de vill inte bara se två stycken stora killar, bara ‘boff’ och hejdå. Vissa vill ju se rena tekniker, det är roligt också med explosiva fighters och konditionsstarka killar i den vikten. Jag tycker det är perfekt, jag satsar lätt till…den lättaste vikten.”

Med sin första vinst i bagaget och publikens stöd bakom sig gick Musa vidare för att tala med andra. Det märktes att det var en ansträngande match för hemmahoppet, både under och efter matchen. Men all trötthet doldes snabbt av glädje och förtjusning hos Malmöfightern, som tog hem sin första vinst framför de som betyder mest för honom.

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Nyheter

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 55Holly Holm vs Ketlen Vieira


Söndag | 00:00 | UFC
1.44 - 2.87
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5512
Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC Vegas 55

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Holly Holm via domslut2.00
Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...