Bortglömde tuffingen, Karlo Tabaghua förtjänar lite mer publicitet!

Det finns ett videoklipp med Nyköpingsboxarna, Frida Sköld och Jesper Fahlgren som båda två tog guld på SUM & JSM i Morgongåva i Uppland nu senast på Södermanlands Nyheters webbutgåva (sporten), klicka in er på den artikeln och videon på denna länk!

Det är inte så många som känner till 27-årige Stockholmaren, Karlo Tabaghua, eller tja, vi boxningsnördar är förstås oerhört medvetna om hans existens, och dessutom väldigt begeistrade över hans framfart i ringen. Medialt är han dock en  bortglömd doldisoch får, skulle jag vilja påstå alldeles för lite publicitet. Det är skamligt. Varför han får så lite utrymme i pressen kan man ju fråga sig, resultaten han gjort på sistone är ju de facto av yppersta europaklass och han har blott förlorat tre matcher på 20 som proffs och det mot mycket bra boxare. Igår fick jag möjligheten att se Karlos helt fenomenala insats mot f.d. Europamästaren, mycket hårde och mycket KO-farlige, ”Sugar” Jacson Osei Bonsu från april månad i år då han krigade ner belgaren fullständigt över åtta sjukt underhållande ronder. Bortsett från en lite skakig fjärderond då ”Sugar” visade sin farlighet och landade en vass kontring som satte svensken momentant på ändan (legitim nedslagning), var det Karlo ”In charge” hela vägen. Han vann varenda rond i mina anteckningar, och det på en stark och djärv, snudd på dumdristig offensiv. Ibland såg det faktiskt ut som om han spöade upp honom efter behag. Väldigt imponerande. Vilken fighter! I stil och framtoning påminner Stokholmaren faktiskt lite grann om förre världsmästaren Armand Krajnc i hans bästa stunder. Lika beslutsam. Lika orädd och framförallt lika tekniskt begåvad. Jag tar inte till överord om jag påstår att Tabaghua är den mest komplette boxaren Sverige har för närvarande. Han är snabb, aggressiv och hårdslående (hade Jackson i golvet vid tre tillfällen). Och om ni undrar över om den populäre belgaren och f.d. ex-mästaren är slut vid 30 års ålder så är svaret ett rungande nej, han såg mycket fin ut i matchen mot Tabaghua och har faktiskt vunnit tre raka matcher sedan förlusten mot Karlo. Give Karlo a break för satan, skaffa honom en stor match, jag tror banne mig han kan överraska.

Det senaste på Kort Om Boxnings Facebooksida är bland annat en artikel på danska kvällstidningen Ekstra Bladets Sportsida som upplyser om en ny motståndare åt danske framtidslöftet, Patrick Nielsen i danska Herning, den 17:e december, samt ett öppet och lite bitskt brev från brittiske tungviktaren, Dereck Chisora som naturligtvis känner sig lite snuvad på en EBU-titel som många anser vara hans.

Före detta OS-guldmedaljören, James DeGale skulle ursprungligen ha boxat på Echo Arena i Liverpool nu på fredag den 9:e december mot spanjoren, Jose Maria Guerrero men den fighten har av ännu ej offentliggjorda skäl flyttats fram till den 27:e januari nästa år uppger pålitliga Boxing Today.

Det blir spanskt motstånd för norske fjäderviktaren, Andreas Evensen i finska, Espoo den 17:e december noterar jag på Box Rec.com. Enligt nämnda sajt blir det 29-årige, realtivt oprövade ( har inte boxat längre än fyra ronder) Sergio Prado 5-3, 1 KO.

Danska boxningssidan Knock-out.dk skriver i en kortare notis på sidan att danske amatören Osama Hadifi kommer att göra proffsdebut för tyske promotorn, Mario Pokowietz, enligt stycket så skall den 26-årige dansken som var en rival i amatörleden till blivande Team Sauerland proffset, Torben Keller, upp i en gala i Berlin den 17:e december. Det är för övrigt samma datum som nämnde Keller gör sin proffsstart (fast i danska Herning). Se en match mellan Keller och Hadifi på denna länk! 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Nyheter

Svara