Boxningsbröderna Smith sätter sina brittiska titlar på spel i Liverpool den 7:e december – en historisk gala!

I Sverige är de kanske inte så kända för den sparsamt intresserade boxningspubliken men i Storbritannien är de naturligtvis mycket välkända (“household-names“) i boxningskretsar, de tre boxningsbröderna, Stephen, Liam och Paul Smith“The three Smith Brothers”, samtliga väldigt duktiga boxare och för tillfället brittiska mästare allihop.

Stephen “Swifty” Smith (28) håller titeln i superfjädervikt, Liam “Beefy” Smith (25) sitter inne med bältet i lätt mellanvikt och Paul “Smigga” Smith (30), den tyngste och äldste av de tre bröderna har roffat åt sig “Lonsdale-bältet” i supermellanvikt.

Deras promotor heter Frank Warren och är förstås inte dummare än att han slår mynt av de tre “superbrorsornas” succé i ringen och kommer därför att arrangera en historisk kväll (gala) “History Boys” på “Echo Arena” i Livepool den 7:e december då alla tre kommer att sätta sina brittiska titlar på spel. Det har tydligen aldrig hänt förut.

Paul Smith kommer för övrigt att göra det mot tuffe Sverige-bekantingen (förlorade ju till Erik Skoglund för ett tag sedan) Luke Blackledge. Warren har naturligtvis förhoppningen att alla tre skall segra och gå vidare mot ännu större matcher. Kanske kan han sätta ihop en gala med tre världsmästar-bröder i framtiden, vem vet? Det är hursomhelst en boxningsfamilj som heter duga, “The Smiths” som för övrigt delar familjenamnet med ett känt (kultigt) popband. Galan sänds förstås på Frank Warrens egen boxningskanal “Box Nation”.      

Kategorier
Nyheter

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara