Boxningsnotiser denna tisdag i juni – McClory-gala i Nottingham, Thorbjörnsson, Mikkel Kessler m.m.

Engelske managern Jason McClory som för en tid sedan var synnerligen aktiv inom svensk proffsboxning och till och med hade sin bas (bodde) i västgötska Kungsbacka under en tid, arrangerar en gala på “Clifton Leisure Centre” i Nottingham den 22:e juni i samarbete med PJ Rowson. Det är en hel del rätt erfarna pugilister på “fight-cardet” bland dem Jason “2 Smooth” Booth, f.d. brittisk mästare i superbantamvikt. Poster för evenemanget kan ni se ovan!

Före detta proffsboxaren (tungvikt), Johan Thorbjörnsson som avslutade sin aktiva karriär för sex år sedan (27:e januari 2007 med en seger över norske Daniil Peretyatko), har uppenbarligen engagerats av en trio Frölundaspelare som vill bättra på fysiken genom att träna boxning. Läs mer om det på Expressens Sportsida – klicka här!

Uppgifter på Poker Magazine.se – läs här – uppger att världens bäste boxare kilo för kilo, Floyd Mayweather Jr satsat svindlande 5,9 miljoner dollar på att basketlaget Miami Heat i en match mot Indiana Pacers i NBA – Floyd är således inte särskilt aktsam över sina surt införvärvade slantar. Tala om hybris (vansinne).

Mikkel Kessler drog omedelbart efter matchen mot Carl Froch iväg på en välbehövd semester skrivs det om i dansk media och kommer att vara helt oanträffbar för media den närmaste tiden. Ett beslut om huruvida karriären är avslutad eller om den tuffar vidare kan vi förvänta oss först i juli månad som tidigast. Den danske boxningsstjärnan uppgavs vara trött på att svara på frågor från pressen.

Amerikanske IBF-världsmästaren Ishe Smith som försvarar sin VM-titel mot hårdföre mexikanen, Carlos Molina (30) på Hardrock Hotell i Las Vegas den 19:e juli har intervjuats av Fighthype.com där han bland annat ger Molina omdömet “en av de fulaste boxarna i branschen”, huruvida det är sant eller ej är väl upp till var och en att bedöma, intervjun var dock läsvärd, läs den på denna länk!  Fotnot: På galan med Smith vs Molina boxar även svenske Badou Jack i en av förmatcherna.

Stockholmsklubben Narva BK håller säsongens sista boxningsgala i morgon onsdag (5/6), deras koncept med First Wednesday Night Fight startar klockan 18:30 och man hoppas på 6 riviga matcher skriver man på egna hemsidan. Kan vara värt ett besök om man bor i närheten. Det här med kontinuerliga smågalor (oftast i träningslokalen) blir allt mer vanligt i takt med att intresset för amatörboxning, tråkigt nog har minskat. Det är en trist utveckling samtidigt som det är lite häftigt. Jag är lite kluven.

Den sjätte juli går nästa Prizefighterturnering (Matchroom Boxing/Eddie Hearn) av stapeln på York Hall, Bethnal Green i London och för tredje gången är det lätta weltervikten som avhandlas. Det preliminära startfältet är nu klart enligt webbsidan och de gossar som slåss om trofén och prischecken är följande boxare: Ryan Taylor, Liam Shinkwin, Tony Owen, Chris Evangelou, Danny Connor, Matty Tew, Eren Arif och Charlie Rice.  

Kategorier
Nyheter

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara