Dana White: “Marknadsföringen inför UFC 189 den dyraste någonsin”

Det som för den uppmärksamma egentligen redan var uppenbart bekräftades av VD:n under gårdagen – all hype, pressturnéer och marknadsföring inför UFC 189 blir organisationens dyraste hittills. Med tanke på att det förmodligen är en av de mest omtalade titelmatcherna någonsin och utan tvekan är det största i fjäderviktsklassens historia är det inte alltför konstigt.

Hur stor del Conor McGregor (17-2) har i det hela? Det är upp till var och en att avgöra. Med det sagt bekräftade Dana White vad de flesta redan förmodade under gårdagens ‘UFC Tonight’ – UFC 189 blir organisationens dyraste gala någonsin. Åtminstone om man ser till marknadsföringen inför desamma. Organisationen har nämligen aldrig spenderat såpass stora summor på förspel till en gala som för sommarens stora händelse. Man har ju bland annat lanserat en pressturné som tar de två fjäderviktarna till fem olika länder och om man surfar in på UFC:s Youtube-kanal rör det mesta McGregors och Jose Aldos (25-1) äventyr tillsammans. 

Whites tankar kring det hela:

“It’s a big deal fight. It’s a big enough deal that we are doing this world tour,” förklarade han. “I’m gonna go out there and say, we probably spend more money promoting this fight that we have ever spent on any fight in UFC history.”

UFC 189 äger för de som missat det rum i Las Vegas den elfte juli. Aldo förklarar sitt fjäderviktsbälte mot McGregor som verkligen gjort sitt för att göra den uppkommande matchen till en av de mest omsusade någonsin.

50 G’s baby! – förmodligen får McGregor inom kort byta ut summan mot en betydligt större..

 

Kategorier
Nyheter

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
En kommentar
 • Rättvis
  26 March 2015 at 10:44

  Men du kommer bli rikaste än någonsin också….

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...