Dana White menar att Vitor Belfort är svår att jobba med för han tackade nej till en match

För närvarande är Vitor Belfort inbokad i en returmatch mot Dan Henderson på UFC Fight Night 32, i november. Men den matchen var allt annat än en självklarhet. Från början så var UFC mer intresserade av att boka en match mot Belfort och Tim Kennedy. Men det var inte Belfort intresserad av, och enligt UFC:s VD Dana White så gör detta honom till en knepig person.

“Vitor Belfort is in a weird situation in the UFC because Vitor Belfort puts himself in weird situations,” säger White till media efter presskonferensen inför UFC 168. “We had fights that we wanted to make for Vitor, and then Vitor has his own ideas of what Vitor wants to do. Vitor has been difficult, so it puts Vitor in a difficult position.

“We wanted to do him and Tim Kennedy. He didn’t want that fight. He didn’t feel that Tim Kennedy deserved to fight him, whatever his reasoning was. Vitor is difficult. We gotta see what happens with this fight with Vitor, and then we’ll figure out where Vitor is. Vitor might win this fight and then want to fight Cain Velasquez, for Christ’s sake. Who knows what Vitor wants to do?”

 

Kategorier
Nyheter

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
11 Kommentarer
 • mirjitsu
  2 October 2013 at 12:29

  Är väl klart som fan Dana, Varför ska Vitor som avslutat 2 fighters i top 7 i mw på spektakulära sett möta ett hyfsat okänt namn som inte ens är rankad top 10?

 • Jens Jerry Persson
  2 October 2013 at 12:30

  Ja, Dana, det är verkligen jobbigt när fighters börjar förvänta sig att få möta folk utifrån ranking och meriter. Hela planeten vill se Alex och Jones i ett returmöte, men Jones får möta Glover för att (citat Dana) “thats the fight the champ wants”. Vitor är rankad nummer två i sin viktklass efter att ha levererat dubbla kandidater till knockouts of the year. Värdig en titelmatch men fine, känns rimligt att han får vänta på returmötet mellan Weidman / Silva. Under tiden erbjuder UFC honom att möta Tim Kennedy som inte ens är rankad top 10, dvs en match där Tim Kennedy har ALLT att vinna och Vitor ALLT att förlora. Att tacka nej till den matchen är inte att vara svår, det är att stå upp för sig själv och kräva det man förtjänar.

  Jag vill också minnas att Dana tidigare prisat Vitor för hur snäll, bra och enkel att ha att göra med han var när han på extremkort varsel hoppade in och tog matchen mot Jones. Nu vill inte Vitor göra exakt som Dana vill, då är han “very difficult”.

  Tycker mest det verkar som att Dana White blir svårare och svårare att ha att göra med så fort någon försöker värna om vad som är sportsligt rätt och inte vad som passar in i Dana Whites plan att göra UFC till det nya WWE.

  Fuck you Dana.

  • Adde G
   2 October 2013 at 12:46

   Håller med till 100%, inte för att Vitor är någon favorit hos mig på något sätt, men Bisping skulle ju fått sin titelchans om Bisping vunnit. Resultat: Krossad av Vitor. Sen skulle Rockhold få sin titelchans om han vunnit. Resultat: Krossad av Vitor. Vitor är solklar nummer tre i mellanvikten efter Anderson och Weidman i dagsläget. Borde helt klart vara nästa man på titeln efter vad han åstadkommit i år. Nu dröjer ju det ett tag, och de enda som jag anser värdiga att möta honom skulle vara Jacare, något toppnamn i LHW eller möjligen Sonnen som kommer från en skaplig vinst och fortfarande bör anses som topp 5 i MW efter nämnda Weidman, Anderson, Belfort och Jacare.

  • Gustav
   3 October 2013 at 08:38

   UFC är en promotor och går inte att jämföra med ligor som NFL, NBA eller NHL. En promotor väljer helt enkelt matcherna som de anser kommer generera mest vinst, vad som är sportsligt mest rättvist är inte relevant för en promotor.

   Ingen gillar det men så är den bistra verkligheten.

 • AlexDenStore
  2 October 2013 at 12:45

  Har väldigt svårt för nyfrälste Vitor, men i den här frågan står jag helt på hans sida. Förstår helt och hållet att det skulle vara vääldigt svårt att hitta motivation till att möta Kennedy. Han förtjänar en titelmatch men eftersom läget ser ut som de gör så funkar inte de just nu och då måste han få en “filler” fight. Att han nu istället för möta Henderson passar ju mycket bättre.

 • TheVobb
  2 October 2013 at 01:33

  Efter den senaste tidens velande från Mr. White så börjar jag mer och mer stöjda alla fighters som “är svåra att jobba med”, förutom Tito Ortiz & Ken Shamrock..

 • fernando
  2 October 2013 at 02:59

  Vitor vs Gustavsson

 • Headown
  2 October 2013 at 06:38

  Han är och har alltid varit lite speciell Belfort. Frågan e om det inte blivit värre med åren.

  • Lallarn
   2 October 2013 at 06:53

   Han har tagit för många smällar.

 • Logiskt
  2 October 2013 at 08:30

  Kännetecken på en psykopat enligt Hares checklista:

  Munvig och charmig

  Ständigt behov av spänning och nya impulser

  Bristande ansvar för egna handlingar

  Mytomani, ljuger lätt och trovärdigt

  Svekfull och manipulativ

  Egocentrisk och grandios

  Saknar helt ånger och skuldkänslor

  Empatistörning (dålig inlevelseförmåga)

  Parasiterande livsstil/lever genom andra

  Bristande kontroll över beteendet, lättväckt aggressivitet

  Promiskuöst och egoistiskt sexualliv

  Tidiga beteendeproblem (före tolv års ålder)

  Kortsiktigt agerande, bristande långsiktig planering

  Impulsivitet

  Flackt känsloliv

  Frekventa äktenskap och samboförhållanden

  Ansvarslöst föräldraskap

  Ungdomskriminalitet (före 15 års ålder)

  Nya kriminella handlingar under permission

  Flera typer av lagbrott bland de följande tio: inbrott, rån,
  narkotika, olaga frihetsberövande, mord eller mordförsök, olaga
  vapeninnehav, sexualbrott, grov oaktsamhet, bedrägeri, rymning från
  fångvårdsanstalt.

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...