David Bielkheden berättar om vägen till toppen

Bielkheden_Gleison Tibau
Gleison Tibau och David Bielkheden

Då folk på Davids blogg frågat honom frågor om varför han får träna med världsstjärnor och kritiserar honom för sina förluster gick för en liten stund sedan Bielkheden själv igenom lite hur han kom att träna i Brasilien från början, sina förluster samt varför han kan träna med dom han just nu tränar med i staterna. Ni kan ju givetvis besöka bloggen själva och läsa det här där. Men här kommer hans i historia:

Jag ska svara på några frågor som jag normalt inte skulle svara på då jag är väldigt selektiv när det gäller att svara på ”kritik” på bloggen från läsare. Hur kom jag i kontakt med BTT och Murilo Bustamante?

Jag åkte med min tränare Rikard Andersson till Brasilien, kommer inte riktigt när det var men vet att jag åkte till Brasilien första gången 1999. Därefter har jag åkt till Brasilien ungefär 50 tal gånger för att träna/gradera mig för på den tiden fanns det INGEN som kunde gradera hemma i Sverige. Fick blått bälte i bjj efter ha vunnit franska öppna mästerskapen i både vit bälte och blått/lila och alla matcher på submission detta var år 1999. Därefter tävlade jag väldigt mycket i bjj och nogi, fick lilabälte först september 2002 i Brasilien. Brunt 2004 och svart oktober 2006. Under alla dessa år var jag minst 2-4 gånger per år och tränade både bjj,sw och MMA i Brasilien på BTT. Sensei Andersson och jag för ett par år sen.. 2006 började jag träna MMA som ett proffs ska göra, tävlade/tränade mot ALLA på BTT i min viktklass på träningarna då alla ville fightas i Pride. Om dagens fighters tycker det är svårt att ta sig till UFC så är det en barnlek om man jämför med att få en match i dåvarande PRIDE FC. I oktober 2006 valde Ze Mario Sperry samt Murilo Bustamante och Bebeo Duarte att jag skulle fightas för BTT i -73kg i Pride Japan. Vilket var en ära då dem hade väldigt många duktiga fighters i den viktklassen. Så det var inte att jag låg och sov på hemma på söder och öppnade balkongdörren och ett svartbälte flög in med ett kontrakt från Pride!!!????? Anledningen att jag har hög status bland fighter i USA är först pga mina meriter på tävlingar samt att jag tränat med väldigt många redan under alla dessa år i Brasilien.

Ang mina förluster så har jag blivit submittad 3 gånger under min 10 åriga karriär, och det innefattar typ 100 bjj/sw matcher samt 21 proffs matcher i MMA. Dessa 3 subsen så är det först 1. Roger Gracie,2. Ronaldo ”Jacare” och 3.Mark Bocek. Så jag vet inte om det är så dåligt men alla får ju självklart ha sina åsikter. Ang andra förluster så är det mot den fd Shooto världsmästaren ,en fd DEEP champion och Pride veteranen Ishida, han var vid tillfället rankand 2:a i Världen. Diego Sanchez som var topp 3 rankad i -77kg och idagarna går tittel match i -70 kg mot BJ. Penn.

Hoppas att ni känner att ni får svar på era frågor

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Nyheter
10 Kommentarer

Svara

bet365
Speltips: UFC 278

Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards


1.27 - 3.75


20 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27812
Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards1.273.75
Paulo Costa vs Luke Rockhold1.323.35
José Aldo vs Merab Dvalishvili2.051.80
Marcin Tybura vs Alexander Romanov3.801.26
Tyson Pedro vs Harry Hunsucker1.126.25
Leonardo Santos vs Jared Gordon3.351.29
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...