Diego Gonzalez inför Golden Ring: “Jag gillar inte att fightas smart, jag vill att det ska bli ett krig”

Likt sin motståndare David Bielkheden är den före detta Hilti-fightern Diego Gonzalez en av Sveriges sanna veteraner inom sporten. De forna klubbkamraterna hade tränat tillsammans i över åtta år innan meningsskiljaktigheter och ett klubbyte skiljde dem åt. På fredag möts de i en sann prestigematch på Golden Ring i Stockholm. Gonzalez berättar i en intervju för MMAnytt om matchen och den påstådda beef med The Brazilian Swede.

Ner för trapporna på det nya stjärngymmet Allstars i Stockholm börjar det dukas upp på presskonferens inför galan Golden Ring på fredag. Bakom den grindförsedda skiljeväggen turas Alexander Gustafsson och Magnus Cedenblad om att dela ut salvor på de tunga boxningssäckarna medan en annan nybliven medlem i Allstars-teamet inväntar pressen på andra sidan grinden. Det handlar om veteranen Diego Gonzalez som genom åren gjort sig känd för sin krigaranda och vilja att möta vem som helst. Sann till sitt rykte har han nu ställt upp på att matchas mot sin före detta vän och träningspartner, David Bielkheden. En match som samlat åt sig en hel del hype på grund av ett påstått bråk mellan de båda.

Du har tränat på Hilti BJJ i flera år tillsammans med David. Nu har du bytt klubb till Allstars. Hur länge har du tränat där?
Jag började köra med Andreas för exakt ett år sen. Först drog jag till San Diego och Alliance med Andreas och sen hakade jag på när han öppnade eget.

IMG_1652

Hur har du utvecklats sen du bytte klubb?
Jag har verkligen utvecklats. Inget ont om Hilti men det kändes som att jag stod och stampade på samma ställe och Andreas träning passar mig bättre, han tar hand om mig varje dag, hela dagen. Det är hans jobb att va tränare och jag behöver någon som är med mig hela tiden och coachar mig. Jag behöver ett gäng med killar som har samma mål som jag.

Vilka tränar du främst med nu?
Nico (Musoke), Fernando (Gonzalez), Alex (Gustafsson), Jonatan (Westin). De är för många att nämna men vi har ett bra gäng på 15-20 personer.

Hur har träningen som lett upp till matchen gått?
Det har gått bra. Vi har kört nu i 10-12 veckor, hård träning. Så det har gått bra, det har varit kul.

IMG_1732

Hur ser det ut med vikten nu? Har viktnedgången gått bra?
Jag ligger lägre till nu än jag brukar göra när jag tävlar i 70 kilo så jag tror att jag kommer ha bra med energi till matchen. Jag har några kilo kvar men jag har inte behövt börja svälta än så det känns skönt.

Er match har fått en hel del uppmärksamhet på grund av påstådda dåliga känslor mellan dig och David. Hur är dina känslor inför matchen?
Nej alltså, jag har inga problem med honom. Det är bara det att jag bytte klubb, sen blev jag tillfrågad om matchen [mot Daniel Acacio på Superior Challenge 7]. Jag är en fighter så jag tänkte ‘varför inte?’ och tog matchen.

Diego Gonzalez Golden Ring 14 juni MMAnytt David Bielkheden 2

Hur kommer det vara att tävla mot någon du känner så väl och som du tränat med så länge?
Ja, lite konstigt är det faktiskt men när vi väl står där så spelar det ingen roll. Han ska ner, det är det enda jag tänker på. Vi känner ju båda till varandra så jag tror att det jämnar ut sig, för mig är det egentligen som vilken match som helst. Han känner till mina svagheter men samtidigt så känner jag till hans.

Har du lärt dig några nya tricks på Allstars som du kan använda emot honom?
Ja det är det jag hoppas kunna visa. Jag tycker att jag är en helt annan fighter idag än vad jag var när jag tränade på Hilti.

Du tävlade nyligen på Cage Warriors och förlorade på TKO och det verkade som att du kanske inte skulle få tävla på den här galan. Tror du att förlusten kommer ha någon betydelse inför den här matchen?
Nej, jag såg det mer som en ren träningsmatch. Det var sex veckor mellan dem så jag tog det mer som en träningsmatch på vägen. Jag tror bara att det hjälpte för jag hade inte gått någon match på ett år så jag fick bort lite ringrost och kunde få koll på nerverna. Har man precis gått en match så känns det alltid bättre med nerverna.

IMG_1698

Känns det då mer eller mindre nervöst att möta någon man känner, utöver all den hype som följt?
Det är detsamma. Det hade inte spelat någon roll, känslorna hade varit desamma oavsett om det handlade om en fight eller om vi tävlade i något annat.

Hur kommer matchen att sluta på fredag?
Det är klart att jag kommer vinna, annars hade jag aldrig ställt upp. Jag är beredd för att vinna. Han gillar att gå framåt, jag gillar att gå framåt så jag hoppas för egen del att det kommer bli ett krig i mitten av ringen. Jag tror att det handlar lite om hjärta och jag gillar såna typer av matcher. Jag gillar inte att fightas smart, jag vill att det ska bli ett krig. Den med störst hjärta kommer vinna.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Nyheter
2 Kommentarer
 • Tolv ögonblick: Öppna träningen inför Golden Ring | MMAnytt.se
  10 June 2013 at 05:51

  […] Läs gärna våra intervju med David Bielkheden och även det samtal vi hade med Diego Gonzalez. […]

 • Joel M Lindmark
  10 June 2013 at 07:15

  Förvänta dig att förlora de flesta av dina fighter då :)

 • Svara

  UFC ODDS
  UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
  Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
  Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
  J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
  Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
  Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...