Eddy Bengtsson behövde tre operationer och 17 månaders rehab efter sin sista match

Svenske Eddy Bengtsson blev knockad i sin sista match som MMA-fighter. I samband med det bröts näsan och käken. Först efter tre operationer och ett och ett halvt års läketid är tungviktaren återställd.


The Zone FC Survival i Göteborg för snart ett och ett halvt år sedan, mötte Eddy Bengtsson gästande fightern Dmitry Poberezhets. Efter en lovande inledning för svensken, träffade ryssen hårt med en slagserie som avgjorde matchen efter en och en halv minut. Bengtsson blev knockad med bruten käke, bruten näsa och hjärnskakning. Matchen avslutade svenskens MMA-satsning, som slutade med ett record på 6-4. Sviterna av matchen har känts ända tills nu.

Tre operationer krävdes för att återställa Bengtssons käke. Den senaste utfördes tidigare i veckan, när titanskruvarna tog bort. Bengtsson berättade för Expressen att han först nu fungerar normalt igen:

“Äntligen tog läkarna bort de sista titanskruvarna. Extra skönt eftersom jag inte tålde titanet, så det har svullnat upp i munnen med jämna mellanrum.”

Läkarna passade även på att avlägsna en visdomstand på Bengtsson, eftersom tänderna flyttades av skadan och operationerna:

“Tydligen hade mina tänder flyttats på grund av allt runtomkring, så det var lika bra att de passade på när jag ändå var nedsövd.”

Först 17 månader efter matchen är Bengtsson tillbaka i en normal vardag och kan arbeta som vanligt.

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Nyheter

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
5 Kommentarer
 • Nils
  8 February 2014 at 12:40

  Var det värt det?

 • Pugnator
  8 February 2014 at 02:40

  Finns det något före och efter “kollage” på honom, är genuint intresserad utav detta.

  • Kiltcalle
   9 February 2014 at 06:12

   Det fanns en lång intervju med honom i magazinet Filter om du är intresserad av “före” iaf. Väldigt intressant att läsa om hans uppväxt, tiden och slutet i svenska brottarlandslaget, självmordstankar m.m.

 • Shiifty
  8 February 2014 at 03:45

  Kommer ihåg när han var med på “proffsdrömen” som fys coach åt ett gäng fotbollsgrabbar, tyckte han var så överdriven då men trist att karriären slutade så :/

 • Vaettra
  8 February 2014 at 05:00

  Länk till matchen?

 • Svara