Erik Skoglund vann säkert mot Lolenga Mock – har aldrig varit bättre, nästintill 100-procentig!

Det blev ju en fantastiskt härlig gala i danska Kolding på lördagskvällen (19/10) och framför allt en strålande insats av Erik Skoglund som trots maffigt hårt motstånd av hårdslående dansken, Lolenga Mock (han var illa ute vid ett tillfälle) ändå lyckades hålla i hop sin boxning på ett makalöst bra sätt och plocka hem det vakanta EU-bältet i lätt tungvikt.

Det var framför allt svenskens suveräna fotarbete, snärtiga jabbar och pricksäkra uppercuts som gjorde jobbet för honom. Aldrig har väl hans boxning varit så snabb (snärtig), fylld med sting och påpasslig. Det gick som på räls. Slag-serierna riktigt smattrade och träffade den rutinerade dansken gång på gång under de tolv ronderna.

Och, det är värt att poängtera, Mock sina 41 år till trots var verkligen ingen föredetting, han var sig lik (man kände igen honom), stark, hårdslående och  väldigt snabb fortfarande med en grym fysik. En formidabel motståndare men likväl inte lika bra som Nyköpings-sonen. Erik grävde fram sitt “A-game” när det som mest behövdes och briljerade på ett imponerande sätt.

Det är bara att buga sig vördnadsfullt inför, tveklöst, hans bästa insats så här långt i karriären. Insatsen var i mitt tycke nästintill 100 procentig och lovar verkligen gott inför framtiden. Vad skall det bliva av det här undrar man? Erik har helt uppenbart potentialen att nå hur långt som helst. Poängsiffrorna blev följande (enhälligt domslut), 118-110, 117-110 och 116-112, vilket var välförtjänt och helt korrekt. Det var fler svenskar på showen och förstås ett gäng duktiga danskar. Nedan har ni samtliga resultat för dessa (segraren först):

Klara SvenssonMilena Koleva  Vinst poäng 8
Anthony YigitTony Pace Oavgjort 6
Oscar AhlinSerhiy Demchenko vinst poäng 8
Torben KellerBradley Pryce vinst poäng 10
Kim PoulsenPuriya Haidari vinst poäng 8
Dennis CeylanEmiliano Salvini vinst TKO 6
Micki NielsenSandro Siproshvili vinst poäng 6
Deion Jumah – Jiri Svacina vinst poäng 6
Alexander Hagen – Shahriyar Weissi vinst poäng 4

Foto: Wende

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Nyheter

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
3 Kommentarer
 • freddie
  20 October 2013 at 10:24

  Var detta 100% för erik så har han flera år kvar innan han kommer kunna slå riktigt topmotstånd. Även om man är veteran inom boxning så vid 41 års ålder så har man fortfarande tappat i snabbhet vilket man absolut ser. Mock var riktigt dålig på att komma in och gick med tunga fötter hela tiden. Lätt byte med andra ord.

  • Punchdrunk
   20 October 2013 at 05:51

   Man ska aldrig skriva ner 40+ boxarna för då kan Bernard Hopkins och Vitali Klitchsko bli ledsna i hjärteroten.

 • Anton
  20 October 2013 at 03:44

  Kung!

 • Svara