Fedors brev till Dana White

Fedor Emelianenko säger att han inte längre tillåter Dana White att underminera honom, den före detta PRIDE-tungviktsmästaren och hyllande ryska tävlande Fedor Emelianenko har slagits tillbaka med ett öppet brev till UFCs vd Dana White, och erbjuder sig att möta Randy Couture samt deras interm bälteshållare Antonio Rodrigo Nogueira.

Ända sen UFC försökte, och misslyckades, att få Emelianenko att skriva under har Dana White snackat skit om honom, ifrågasatt hans mma-kunskaper och kvaliten av hans motståndare. I oktober 2007 presskonferans gick White så långt som att säga att Emelianenko “suger” och att “Fedor är inte ens är bland de fem främsta tungviktsklassens tävlande”

Den 31-åriga Emelianenko, som håller Pride-tungviktsbältet i över fyra år innan organisationen tillslut köptes upp av UFC, då han höll ett rekord med 27-1. Trots att han besegrade några av de mest uppskattade tävlande som till exempel den nuvarande UFC-tävlande Nogueira, Mirko “Cro Cop” Filipovic och Heath Herring – han slogs mot några (om några) top 10-tävlande inom de senaste åren.

Emelianenko nekade nyligen ett erbjudande att tävla exklusivt för UFC och i samband med det sa att de var alldeles för restriktiva, och istället skrev under ett kontrakt för M-1 Global.

Men han vill fortfarande gå efter de största inom MMA, inkluderande Couture, som gick ifrån UFC i oktober där han, från Coutures synvikel antydde brist på respekt från högt uppsatta UFC-medarbetare, inklusive misstaget att inte lyckas få in Emelianenko som han vill möta innan han går i pension.

Som Emelianenko skrev (tänk på att detta översatts av fjärde part):

“Flera gånger har jag läst mr White’s uttalande på internet angående mig själv. Personligen, uttalade han sig inte på det sättet som en gentleman eller en vuxen man alls bör uttala sig! Om han verkligen vill bevisa sig själv behöver han låta matchen mellan Randy och mig spela ut sig, eller låta mig gå en match mot den som tillfälligt innehåller bältet, Antonio Rodrigo Nogueira. I framtiden vill jag ej höra dessa påstående någonsin igen och jag kommer inte tillåta det.”

“Min senaste match i Japan bevisade att jag är redo att möta vem som helst, med vilket höjdövertag, skicklighet eller erfarenhet. Jag har mött och fortfarande önskar att möta de bästa. Matchen mot Randy är mitt första mål just nu, han är en skicklig mma-utövare och detta är en riktigt tråkig situation när ett ensidigt UFC-kontrakt inte tillåter oss att denna match körs.

“Hela världen är ivriga att se en match med mig mot era mästare, vanliga människor vill inte se presskonferancer. Jag har skrivit kontrakt med M-1 Global och denna organisation är redo att tillhandahålla matcher som går över gränser i deras galor.”

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Nyheter

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...