Floyd Mayweather jr utklassade Robert Guerrero och vann på poäng

Jag kom på mig själv i natt att jag satt och hoppades på att Robert “The Ghost” Guerrero möjligen skulle kunna åstadkomma något, ruffa upp P4P-kungen, Mayweather och kanske “trolla fram” en skräll. Underdogs ligger mig alltid varmt om hjärtat och när de någon gång, då och då, kliver fram och gör något stort myser jag så där lite extra.

Men jag förstod naturligtvis rätt snart att det inte var någonting annat än en ren önsketanke eftersom Floyd fortfarande, sina 36 år till trots. överlägset är världens bäste boxare kilo för kilo. Därom råder det inga som helst tvivel. Ingen kommer ens i närheten av hans briljans. Han har allt! Han behöver betydligt skickligare boxare än sådana som Guerrero för att ges en riktigt tuff match. Det blev heller aldrig riktigt spännande.

Mayweather hade full koll från start till mål. Möjligen kunde man väl ge “utmanaren” ett par jämna ronder under matchens gång men över lag var det aldrig någon fara för att Floyds “nolla” skulle spräckas. Han var bara för snabb och pricksäker helt enkelt.

Heder dock åt Guerrero som aldrig gav upp – han anföll konstant, slet ihärdigt och hade sina stunder, men det var låångt, låångt fram till en eventuell seger. När det hela summerades hade samtliga domare exakt samma siffror (117-111) i Mayweathers favör. Helt korrekt och inget att klaga på!

Foto: Showtime Sports

Kategorier
Nyheter

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
En kommentar
  • Amir silva
    5 May 2013 at 08:56

    fyfan vad överlägsen Floyd var ! han gjorde så att Guerrero såg ut som en amatör !

  • Svara