Frida Wallberg om titelmatchen på Golden Ring: “Förvänta er att bältet stannar i Sverige”

När det på måndagsmorgonen bjöds in till öppen träning och presskonferens för Golden RingAllstars Training Center i Stockholm var förstås huvudattraktionen Frida Wallberg på plats. Så vi passade på att ta ett kort snack med den som av de flesta kallas världens bästa, kvinnliga boxare inför hennes titelförsvar på fredag.

 

Hur är dina känslor inför matchen nu när det bara är några dagar kvar?

– Jag känner mig trygg i min boxning som jag tränat på och slitit med i tre månader. Nu är det bara att varva ner och ladda alla batterierna och sen gå in och kriga, säger Frida med ett skratt. Men det känns bra, man har varit frustrerad några gånger i början av träningsperioden men jag har aldrig känt mig så här färdig förut. Jag har ju kämpat med min skada i åtta månader nu. Det har kommit lite från och till men just nu har jag verkligen ingenting så det känns jättebra. Nu är det bara det roliga kvar. Jag ska bara gå in och göra mitt jobb som jag tränat på.

IMG_1742

Utöver en framgångsrik karriär som amatörboxare, där hon samlade på sig 48 vinster i 53 matcher, har Frida Wallberg sedan proffsdebuten 2004 även lagt vantarna på det åtråvärda världsmästarbältet i WBC:s lättviktsdivision. Sedan vinsten mot Olivia Gerula som vann henne bältet har hon försvarat samma titel två gånger sedan dess, varav ett försvar som var en returmatch mot Gerula. På fredag på Radison Blu Waterfront kommer dock en ny utmaning i australiensaren Diana Prazak.

 

Vilka problem erbjuder din tredje utmanare, Diana Prazak?

– Hon är fruktansvärt tuff, går framåt, är stark, fortsätter Frida tystlåtet bland vimlet av kameror och diktafoner. Hon har en bra vilja så det kommer bli en fruktansvärt tuff match. Men jag har jobbat på min slagstyrka så jag hoppas att det kommer att kännas för henne.

IMG_1688

Vad kan fansen förvänta sig på fredag?

Att bältet stannar kvar i Sverige, svarar Frida med ett leende och återgår till presstimmet.

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Nyheter

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...