Grillfest och Stockholm under helgnatten

En grillfest i mannaminne kan man sammanfatta detta. Jocke hade verkligen slagit på stort och bjöd på äkta Brasiliansk grillfest med allt som hör detta till. Kött i mängder och andra brasilianska delikatesser både mat och dryck. Några steg över the average kottlett-grillning kan man säga och backning vid mindre än 3 tillfällen var omöjligt :)


När Jocke bjuder på grillfest är det inget skämt!

Stämmningen var god och peaken måste varit när Oskar i högform gjorde en pricksäker imitation av min blogg. Haha jag brukar ju alltid ge igen och vi brukar ha lite kärleksfull roasting av varandra men denna gång var jag chanslös. Jag försökte filma med telefonen men, när jag tittar på det nu i efterhand inser jag att jag skrattat sönder allt :( Men det är inte lätt att hålla sig när Oskar går igång haha.


Dawgh Brotha!

Efter en lyckad grillfest var det dax att åka in till stan för lite utgång. Jag insåg att jag inte varit ute på ca 3 år och jag kände mig lite som en turist i en konstig tillvaro som är helt olik den som är om dagen. Det var lite skillnad att gå ut nu när man tränar MMA eftersom dom sätter den största och hårdaste vakten ute vid insläppet träffade vi både Can Umar och Alexander Gustavsson i dörren på dom två ställen vi var på. Ja det har sina fördelar att känna vakten inget köande och inträdesavgifter. Och måste säga att Alex är sjukt trevlig han har ju varit på våran klubb och tränat BJJ dom senaste två veckorna och alltid varit otroligt ödmjuk och snäll i sparringen. Och ute på stan var inget undantag hatten av för honom.


Oskar ser allmänt snygg ut på ett av Stockholms hetare inneställen

Det som också slår en när man är ute på stan under helg nätter, vad mycket bråk och fylla det är man märker av aggressiva vibbar och att det ständigt är folk som försöker stirra ut en eller “råkar” slå i en lite extra hårt när dom passerar. Det svåra med dessa situationer är att man inte var hur man ska agera ska man skratta eller se harmlös ut man vet ju inte vad som triggar personen. Att hamna i bråk på krogen är en mardröm som jag önskar aldrig ska behöva ske. Det skulle vara så sjukt pinsamt och jag skulle aldrig förlåta mig själv om det var en obefogad insats, jag skulle skämma ut både mig klubben och sporten genom att låtan en instabil person dra in mig i en fight.

MMA och Kampsport får ju alltid mycket skit i media för att det är våldsamt osv. Och har man den bilden av slagsmål som man ser på krogarna och tror att det är det vi sysslar med hela dagar förstår jag att man känner avsmak för detta. Men jag kände inte någon igenkänning alls det finns med det som sker på krogen och det på klubben. Det är en enorm skillnad mellan våldet på krogen och den reglerade kampen på klubben.

Jag skulle vilja säga att det är som att säga att sex och våldtäkt är samma sak att föra in dessa två i samma fack. Det ena bygger på ett destruktivt beteende där man försöker stärka sin egen sargade självbild genom att krossa någon annans och det andra bygger från grunden på respekt och samförstånd. Varandras raka motsatser alltså och hoppas att alla en dag vill inse detta och sluta ha så mycket förutfattade meningar.

Sen finns det rötägg inom alla fack och en dag på krogen är ett smörgåsbord för alla som vill vara en skitstövel. Jag tror inte det beror på alkoholen även om det i dom festa fall är den utlösande faktorn, jag tror snarare att det är en produkt av all inneboende frustration som finns i människorna som inte har något annat forum än fyllan att bearbeta detta.

Ja en spännande natt var det i alla fall och den avslutades med nattbussen till Märsta en lugn resa där det störta störningsmomenten var det öppna takfönstret som släppte in den kalla försommarnatten.

/mike

Återupplev tidigare MMA-galor från Superior Challange här!
Kategorier
Nyheter
Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra comeback?

Loading ... Loading ...