Ilir Latifi möter Emanuel Newton på Shark Fights 17 den 15 juli

Fredagen den 15 juli är det dags för svensken Ilir Latifi (4-1-0, 1) att gå en ny match. Det är Shark Fights 17 som det handlar om, och han möter där Emanuel Newton (14-6-1).

Latifi har förvisso inte hunnit med jättemånga matcher i sin karriär, men tro inte att han är en duvunge för det. Han var senast aktuell i Antonio “Big Foot” Silvas hörna i hans match i Strikeforces tungviksturnering när han besegrade Fedor Emelianenko. Han har även tränat med bland annat Rashad Evans när han befunnit sig i USA. Latifi startade sin MMA-karriär i maj 2008, och hans allra första match mot den väldigt lovande fightern Blagoi Ivanov slutade i en No Contest efter att ringen helt enkelt gick sönder.

Sedan dess har han tävlat en gång på Superior Challenge, tre gånger på K-1 och den senast matchen han gick var på Strengt and Honor Championship i Schweiz den 10 april förra året. Sedan dess har han varit tvungen att ställa in matcher på grund av en sjukdom. Men om dryga två veckor är han nu tillbaka.

Hans motståndare Emanuel Newton är mycket mer erfaren i match-stadiet åtminstone. Han har hunnit med ett par matcher på MFC, och är senast aktuell med en vinst över den före detta UFC-fightern Rodney Wallace. Latifi och Newton kommer nu att mötas på Shark Fights 17 om ca två veckor.

Tack till Aley för tipset.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Nyheter
3 Kommentarer

Svara