Internationella MMA-förbundet öppnar officiellt portarna

Vi har haft det Svenska MMA-förbundet sedan mars 2007, och har sedan dess bland annat lyckats både legalisera MMA i Sverige och infört de så kallade unifierade MMA-reglerna. Men nu har de varit med och hjälpt till att ta ännu ett steg i utvecklingen inom MMA, inte bara i Sverige utan i Världen – Det internationella MMA-förbundet.

– Som du vet så har den svenska MMA-förbundet funnits i ett par år nu, och vi har haft ett par riktigt bra år så med statliga bidraget som vi fått har vi byggt upp ett väldigt genomarbetad sätt att arbeta med både amatör-evenemang och professionella evenemang, säger George Sallfeldt till MMAnytt. Så eftersom vi redan har allt uppsatt, och har all den här erfarenheten så tänkte vi att vi kunde öppna upp det här för världen. August var den som tog det första steget i den här , så idag är vi väldigt stolta över att kunna presentera att det nu finns ett internationellt MMA-förbund som kommer sträva för att göra den här sporten större, och även amatör-sidan för det här mer kännbart.

Ordförande för IMMAF kommer att vara den före detta ordförande för Svenska MMA-förbundet, August Wallén.

– This is a very proud day for us, säger Wallén i ett pressmeddelande. The IMMAF is committed to be at the forefront of developing MMA as an international sport, from the grassroots level to the elite level, supporting the development of regulations and best practices on health, safety, youth involvement and more.

– Our vision is for MMA to be recognized as a sport through the full membership of IMMAF in SportAccord and for it to ultimately become an Olympic sport,” he continued. “I know many of us dedicated to MMA dream of the day that the sport has worldwide recognition and this is a first step towards making that happen.”

August är förstås inte ensam i det här och bakom sig kommer han att ha stöd av en styrelse som ser ut på detta sätt.

  • August Wallén, Sverige – Ordförande
  • Bertrand Amoussou, Frankrike
  • George Sallfeldt, Sverige
  • Robbie Olivier, Storbritannien
  • Carl Otto Knudsen, Danmark
  • Tom Madsen,Tyskland

Styrkan i det internationella MMA-förbundet är även att UFC kommer att stå bakom initiativet, och kommer att betala en liten summa för varje gala de håller så förbundet nu kan få en ekonomisk rullning och faktiskt agera som ett förbund ska.

IMMAF är en icke vinstdrivande organisation, men kommer att ta emot donationer från vem som helst egentligen. UFC har själva hört om det här och anser att det är ett bra initiativ och kommer därmed att stå för donationer för varje gala. IMMAF kommer sedan att spendera dessa pengar i en uppbyggd mall för att få största möjliga nytta för pengarna.

Mycket mer information finns att se på IMMAFs hemsida.

Uppdatering: Svenska MMA-förbundet har ansökt om medlemskap i IMMAF.

– Startandet av ett internationellt förbund är en viktig milstolpe i vår idrotts historia, säger Sallfedt i ett pressmeddelande. För oss i SMMAF är det en självklarhet att stötta IMMAF och bidra till dess utveckling.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Nyheter
5 Kommentarer

Svara