King Mo in på operationsbordet nästa vecka, blir utslagen i 3 månader

kingmolawal
Han har åtminstone någon som kan ta hand om honom under denna svåra period.

King Mo Lawal hintade innan hans senaste match mot Ryo Kawamura att han hade en del problem med sitt knä. Lawal går självklart inte ifrån en match i första taget och gick därför matchen under Sengoku 7. Efter matchen var över hade han dock en del problem och detta har han nu meddelat till MMAjunkies radio.

Han säger där att han var och hälsade på farbror doktor tidigare under veckan för en undersökning av sitt knä. Det visade sig att hans främre korsband hade gått av helt. Detta verkar vara en relativt vanlig skada för MMA-utövare där bland annat Joe Lauzon meddelade att han kommer göra en liknande operation men hans var snäppet värre, Lauzon kommer vara borta mellan 12 till 14 månader vilket är lite av en oändlighet i MMA.

Lawal klarade sig lite bättre i det avseende och det ser ut som han kommer vara helt återställd på bara tre månader. Detta är förstås både bra och dåliga nyheter för kungen. Han behöver inte vara borta alldeles för länge men eftersom han är i starten av sin karriär och har visat sig väldigt kunnig så kan denna tremånadersperiod vända hans framgångslycka åt andra hållet.

Jag hoppas åtminstone han vilar ut ordentligt och inte börjar träna igen så han får möjlighet att visa mer av sina kunskaper i ringen. Men som det ser ut nu kommer vi inte få se Lawal tävla igen förrens tidigast i höst. Han är självklart besviken över händelsen men ska nog vara glad att det inte blev lika illa som för Lauzon.

Kategorier
Nyheter
5 Kommentarer

Svara