Landslagsboxaren Nurbo Bozan tar paus i boxningen för att satsa på en utbildning i Armén till “Jägare”

Svenske landslagsboxaren, Nurbo Bozan från Linköping som är ett av våra stora hopp inför OS i Rio 2016 har nu valt att ta en paus/ timeout från boxningen för att satsa på en tuff utbildning i Arméns Jägarbataljon i Arvidsjaur skriver östgötska Corren.se – anledningen till denna förhoppningsvis tillfälliga paus kommer sig av en, enligt Bozan, alltför dålig ekonomisk ersättning som SBF (Svenska boxningsförbundet) erbjuder landslagsboxare på mästerskap, landskamper och turneringar.

“Det är knappast lönsamt att representera Sverige på mästerskap och i landskamper” säger den skicklige boxaren till tidningen och gör klart för läsarna att det nu blir en paus i boxningen. Ett stort tapp för svensk boxning naturligtvis. Om han fortsätter i ringen som professionell, eller trots allt, mot förmodan återkommer i landslagsdräkten framöver, är i dagsläget oklart. Han säger dock inte definitivt adjö till boxningen och låter i artikeln hälsa: “det är inte sista gången ni sett mig i ringen”. Det får vi hoppas på.

Fotnot: Arméns jägarutbildningar ställer stora krav på de sökande och har otroligt hårda intagningstester både fysiskt och psykiskt, vilka Bozan gått igenom och klarat.  

Foto: Nurbo Bozan/ Facebook  

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Nyheter

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra comeback?

Loading ... Loading ...