Mark Munoz pensionerar sig efter UFC Fight Night 66

En sann veteran ser ut att vara färdig i oktagonen. Det var nämligen under dagen som flertalet trovärdiga källor rapporterade att Mark Munoz kommer pensionera sig efter kommande framträdande i Manila i mitten av maj. ‘The Filipino Wrecking Machine’ avslutar med andra ord en lång och hyllad karriär framför landsmännen i Filippinernas huvudstad då han tar sig an Luke Barnatt i en av de större matcherna på UFC Fight Night 66.

Flertalet journalister med inblick i situationen bekräftade under dagen vad Mark Munoz (13-6) ska ha delgett tidigare under dagen – efter matchen mot Luke Barnatt (8-2) är karriären över. Den nu 37-årige veteranen har inte haft det lätt på senare tid. Tre tunga förluster mot tre tuffa motståndare i Lyoto Machida (22-5), Gegard Mousasi (36-4) och senast Roan Carneiro (20-9) verkar ha fått Munoz att tröttna på MMA-karriären. 

Han debuterade för UFC för nästan exakt sju år sedan då han i mars 2009 förlorade mot Matt Hamill (11-5). Detta efter en tid i WEC och diverse mindre organisationer. Därefter har det blivit 14 matcher för UFC varav åtta slutat i vinster, ett imponerande facit för vem som helst. Munoz är för övrigt mycket omtyckt av fans såväl som fighters och således är det nog många som är ledsna över att se honom hänga upp handskarna. Om uppgifterna stämmer blir mötet med Barnatt på UFC Fight Night 66 i Manila, Filippinerna den 16:e maj Munoz sista professionella MMA-match.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Nyheter

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
5 Kommentarer
 • mmaTaliban
  10 March 2015 at 04:39

  Synd att inte Burt Watson kan närvara …

 • Godless
  10 March 2015 at 05:55

  Riktigt trist. Jag gillar Mark både i och utanför oktagonen. Tyckte han såg riktigt bra ut där ett tag men sen hände nåt och han verkar inte få det att klaffa längre.
  Hoppas han kan få nån slags position inom UFC.

  • Wally Johnson
   10 March 2015 at 07:13

   Han var en potentiell utmanare sådär 2 år sedan, sen som du säger, vart det bara en endaste nedförsbacke

   • Kenny Starfighter
    11 March 2015 at 06:24

    Ja de e svårt å komma tillbaka efter armbågen han fick smaka av Weidman, dock säger de flesta att han är en riktigt bra coach, så han har redan en karriär efter.

    Kul för honom ändå att han ska få gå match i sitt ursprungsland, de e han värd!

 • Tim C
  11 March 2015 at 05:16

  Jag fattar inte alla som måste säga innan deras sista match att de ska pensionera sig efter det. Det verkar bruka sätta mer press på dom än om de låter bli.

 • Svara