Matchmäklarna: En titt på lovande matchningar i dam-MMA


Foto: Esther Lin

Det har ännu en gång blivit dags för matchmäklarna spekulera kring potentiella matchningar. Den här gången tar vi en titt på matchningar i kvinnlig bantamvikt. Det är ytterst passande nu när UFC lagt till en division för kvinnor i bantamvikt, förhoppningsvis får vi se dessa matcherna i oktagonen. Några av damerna är bokade för kommande matcher, men antalet kända fighters i samma viktklass i dam-MMA är ännu något begränsat och växer fortfarande, så vi blickar framåt och ser till potentiella matcher i UFC. Med det undantaget ser vi på några matchningar där vinnaren tar stora steg framåt i divisionen.

Amanda Nunes vs Cat Zingano

Två fighters på uppgång, som tävlar i högt tempo och har en tuff och vild fightingstil. Det finns en stor risk för att denna matchen hade avslutats brutalt i den första ronden, och det är just därför jag vill se den! Utav deras 14 sammanlagda matcher har endast en av de matcherna gått till domslut. Nunes motståndare har hittills aldrig klarat sig till den tredje ronden, endast två av Zinganos motståndare har gjort det. Med andra ord så hade jag aldrig velat vara inläst i en bur med någon av dessa fighters.

Damerna skulle egentligen mötas på Strikeforce: Melendez vs Healy, men galan ställdes in och därav matchen också. Det var verkligen synd eftersom vinnaren hade etablerat sig som en av divisionens mest lovande fighters. Förhoppningsvis bokas matchen om, möjligtvis i oktagonen.

 

Miesha Tate vs Alexis Davis

Om denna matchen inte redan planeras för UFC så borde nog Joe Silva läsa detta. Det finns flera anledningar till varför denna matchen borde bli av. Tates senaste vinst mot Julie Kedzie kom inte utan svårigheter, så om hon ska byggas upp för en returmatch mot Ronda Rousey borde hon vinna ytterligare en match. Varför då inte ställa henne mot Davis, som också kommer från en submissionvinst, har vunnit fyra av sina fem senaste matcher och är den enda som avslutat den unga och hårda Amanda Nunes med slag, vilket är beundransvärt med tanke på hur tuff den unga brasilianskan är.

Vinnaren av denna matchen har inte mycket kvar att åstadkomma innan en titelmatch blir aktuellt. Dessutom hade det säkerligen blivit en bra match mellan två av den kvinnliga bantamviktsdivisionens bästa. Båda damerna har avslutat majoriteten av sina matcher, både är bland de bästa i sin viktklass, förhoppningsvis får vi se den utspela sig i buren.

 

Liz Carmouche vs Sara McMann

Den meriterade grapplern McMann säger sig vara på väg in i UFC och med rätt anledning, hon har tävlat framgångsrikt i brottning och submission grappling, och är obesegrad i MMA med sex raka vinster. Den erfarne Carmouche är därför ett bra test för den unga brottaren. Carmouches enda förluster är mot Marloes Coenen och Sarah Kaufman, vilket inte alls är fy skam, speciellt med tanke på att endast en av Carmouches sju vinster har gått till domslut. Hon har mött bra motstånd, tävlat på flera stora galor och är ett bra och tufft test för vilken ung fighter som helst i divisionen.

McMann har avslutat hälften av sina motståndare, och vann ”Fight of the Night”-bonusen när hon besegrade Shayna Baszler via enhälligt domslut på Invicta FC 2. Rousey är inte den enda med guldmedaljer i grappling värt att hålla ett öga på. Förhoppningsvis blir denna matchen av så vi kan se om McMann kan förbli obesegrad mot bra en duktig och erfaren fighter som Carmouche.

 

Shayna Baszler vs Kaitlin Young

Detta hade blivit en tuff match mellan två fighters med hjärta så det räcker för två. Baszler har mött många bra fighters som Sarah Kaufman, Cris ”Cyborg” och Tara LaRosa, och har vunnit över erfarna damer som Julie Kedzie, Roxanne Modafferi och Jan Finney. Hon har endast gått till domslut en gång och har avslutat resten av sina motståndare med submission.

Young må inte ha världens mest lysande MMA-rekord, men hon slår och sparkar hårt nog för att vara problem för vem som helst. Även hon har endast vunnit ett domslut resten av hennes vinster är via T/KO. Hon är en bra striker med en bakgrund i thaiboxning och taekwondo, som briljerar om hon kan hålla det på fötterna. Young är den enda som har knockat Miesha Tate, och gjorde det 30 sekunder in i den första ronden, som för övrigt bara var hennes tredje proffsmatch.

Även om hon förlorar så kan Young lära sig väldigt mycket från en match mot den erfarne Baszler i denna striker vs grappler matchningen. Om den blir av tror jag fansen blir de riktiga vinnarna, som med största sannolikhet hade fått se antagligen en submission eller knockout.

 

Sarah Kaufman vs Marloes Coenen II

Detta är en returmatch väl värd att se. Holländskan Coenen vann deras första möte med en armbar i den tredje ronden i deras titelmatch. Men Kaufman vann tre raka matcher efter förlusten mot Coenen i 2010, och har utvecklats sedan dess. Hennes senaste fall kom också via armbar, men det var mot Rousey, som inte låter sina motståndare lämna buren på något annat vis än med en armbarförlust i baggaget.

Coenen har också tävlat framgångsrikt sedan deras första möte, och har vunnit två matcher sedan dess. Efter att ha blivit bantamviktsmästaren när hon besegrade Kaufman försvarade hon sin titel en gång men förlorade sedan den mot Miesha Tate. Båda lär vilja ta sig till titeln igen, och för att göra det hade kan de börja med denna matchen. Båda damerna är som starkast där den andra är något svagare, men de är ända välrundade och kompletta fighters. De som såg Kaufmans ”Rampage” Jackson-liknande ”slam” och knockout av Roxanne Modafferi vet att man måste vara försiktig med att dra gard mot den starka kanadensiskan. Låt oss se vilken av dessa duktiga fighters kan ta sig tillbaka till divisionens topp.

Detta var några av de matchningarna jag tror hade varit spännande och som hade gynnat dam-MMA, vilka matcher vill ni se?

 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Nyheter

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
10 Kommentarer
 • Wally Johnson
  22 November 2012 at 04:51

  Feta match-ups!

  Antar att det är Rowdy och Cyborg alla vill se? :)

  • Kenny Starfighter
   23 November 2012 at 07:01

   Anatar att det är inga som vill se Rowdy vs Cyroid om inte cyroid lyckas hålla sig borta från anabolan och gå ner till 135.

 • MartinEriksson84
  22 November 2012 at 06:31

  Vem ska Ronda möta då?

  • sepenoob
   22 November 2012 at 09:20

   Matcherna är nog baserade på att Ronda möter Cyborg. Finns ju ingen utanför den här artikeln som är värd en titelmatch just nu

 • site analyzer tool
  16 May 2013 at 10:01

  … [Trackback]…

  […] Read More: mmanytt.se/blandat/matchmaklarna-en-titt-pa-lovande-matchningar-i-kvinnlig-bantamvikt/ […]…

 • สล็อตตัวแทนจำหน่ายสดออนไลน์โป๊กเกอร์
  25 May 2013 at 10:48

  … [Trackback]…

  […] There you will find 35023 more Infos: mmanytt.se/blandat/matchmaklarna-en-titt-pa-lovande-matchningar-i-kvinnlig-bantamvikt/ […]…

 • дом в турции
  30 May 2013 at 07:57

  … [Trackback]…

  […] Read More here: mmanytt.se/blandat/matchmaklarna-en-titt-pa-lovande-matchningar-i-kvinnlig-bantamvikt/ […]…

 • Pronosticos de nfl
  15 June 2013 at 03:30

  … [Trackback]…

  […] Read More: mmanytt.se/blandat/matchmaklarna-en-titt-pa-lovande-matchningar-i-kvinnlig-bantamvikt/ […]…

 • read more
  9 July 2013 at 03:05

  … [Trackback]…

  […] Find More Informations here: mmanytt.se/blandat/matchmaklarna-en-titt-pa-lovande-matchningar-i-kvinnlig-bantamvikt/ […]…

 • Svara