Matt Hamill vs Ronny Markes planeras för WSoF 11

Det är nu klart: Två före detta UFC-fighters kommer att ställas mot varandra i deras WSoF-debuter.

MMAnytt rapporterade idag om att Matt “The Hammer” Hamill (11-5) tecknat kontrakt med World Series of Fighting, Combate rapporterade kort därefter att brassen Ronny Markes planeras för WSoF 11 den andra augusti. Matchningen är ännu inte helt fastställd men förväntas att bli det inom kort.

Matt Hamill har gått alla utom en av sina matcher i UFC. Efter ett nederlag mot Rich Franklin fick Hamill ihop en ordentlig vinstsvit som inkluderade en diskvalificeringsvinst över Jon Jones samt segrar över Keith Jardine och Tito Ortiz. Vinstsviten tog stopp när ”The Hammer” besegrades av Quinton ”Rampage” JacksonUFC 131. Sedan slogs han ut brutalt av svenske Alexander Gustafsson och gick i pension tillfälligt innan han bestämde sig för att återvända till sporten, och slog Roger Hollett via domslut i sin återkomst till oktagonen på UFC 152. Den ljumna prestationen följdes av ett nederlag mot Thiago Silva, efter att ha förlorat tre av sina fyra senaste i UFC släpptes han sedan av organisationen.

Ronny Markes debuterade i UFC mot tjecken Karlos VemolaUFC on Versus 5 och vann ett enhälligt domslut efter full tid. Därefter besegrade han dessutom Aaron Simpson och Andrew Craig på poäng. Han fick sin största utmaning i november 2013 när han ställdes mot den glödheta kubanen Yoel RomeroUFC Fight for the Troops 3, men blev utslagen i början av den tredje ronden. Sedan bokades Markes för en match mot landsmannen Thiago SantosUFC Fight Night 38, trots att han var storfavorit så blev Markes träffad av en hård spark mot kroppen tidigt i den första ronden som ledde till en TKO-förlust samt klippt UFC-kontrakt.

I dagsläget är det inte klart var WSoF 11 äger rum, men galan kommer att gå av stapeln den andra augusti. Det preliminära matchkortet, inklusive den troliga matchningen mellan Hamill och Markes, finner ni nedan.

Matchkort

 • Titelmatch i lättvikt: Justin Gaethje vs. Nick Newell
 • Weltervikt: Jon Fitch vs. Josh Burkman
 • Lättvikt: Melvin Guillard vs. JZ Cavalcante
 • Lätt tungvikt: Matt Hamill vs. Ronny Markes

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Nyheter

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
4 Kommentarer
 • Headown
  26 May 2014 at 07:35

  Har väntat på att höra detta. Tragiskt nog hörde jag det inte, jag läste det så skillnaden är ingen.

  • Venom
   26 May 2014 at 10:15

   hoppas på newell men har svårt att se honom ta det =/

   • Lallarn
    26 May 2014 at 10:38

    Jag med. Såg inte bra ut i andra ronden mot Coggins. Han var helt försvarslös när han låg på rygg.

 • Kenny Starfighter
  27 May 2014 at 05:35

  WAR NEWELL!

 • Svara