Michael Kirkham avled efter sin professionella MMA-debut i helgen

Jag har väldigt tråkiga nyheter att komma med. 30-åringen Michael Kirkham avled i idag efter sin första professionella MMA-match som gick i helgen.

Han var med på en gala i USA och blev slammad i mattan av sin motståndare. Kirkham blev genast medvetslös men han fick ändå mottaga flertalet slag mot huvudet innan domaren hann avbryta. Han hade förlorat medvetandet när han transporterades till sjukhuset, och återfick aldrig medvetandet igen. Han förklarades död på grund av en hjärnblödning tidigt imorse amerikansk tid.

Detta var Kirkhams första professionella MMA-match, men han har hunnit med sex amatörmatcher innan detta. En bidragande orsak till händelsen misstänker jag att han var 206 cm lång och tävlade i lättvikt på 70 kilo.

Detta är väldigt tragiska nyheter, och vi vill förstås sända alla våra tankar till hans vänner och hans familj. Vi vet att MMA är en farlig sport, där skador och olyckor händer. Men det är väldigt sällan ett dödsfall sker. Detta är endast det andra dödsfallet i reglerad MMA under sportens relativt korta historia, där Sam Vasquez var det första. Det som måste hända nu är en grundlig undersökning om hur detta kunde ske, och justera regler efter detta för att se till att det undvika tragedier som detta i framtiden.

Vila i frid Michael Kirkham.

Tack till Sebastian för tipset.

Kategorier
Nyheter
42 Kommentarer

Svara