Mikkel Kessler eller Lucian Bute, två möjliga alternativ för Carl Froch efter förlusten till Ward

Den 14:e januari i Baden-Arena, Offenburg, arrangerar Team Sauerland en gala där WBO-mästaren i supermellanvikt, Robert Stieglitz försvarar sin titel mot landsmannen Henry Weber, på den galan som för övrigt kickar igång boxningsåret för TV10 (där den sänds) kommer man även ha färgstarke tyske supermellanviktaren, Artur Abraham i match mot sydamerikanen (Argentina), Pablo Oscar Natalio Farias (23) – se trailer ovan.  Det blir Abrahams första fight sedan den tunga förlusten till Andre Ward i maj månad.

Enligt ett stycke på engelska Tidningen  Daily Mails webbsida (Sporten) så är både Team Sauerland och Mikkel Kessler samt kanadensiske IBF-mästaren, Lucian Bute och folket bakom honom intresserade av en match mot Super Six förloraren, Carl Froch så den tuffe Nottingham-boxaren kommer inte att stå utan jobb efter nederlaget till Ward om ni trodde det. Hans  rykte är fortfarande intakt som boxare på världsnivå och det finns stadigt möjligheter för honom att avancera till den allra yppersta toppen. Än är inte Froch ute ur leken, långt ifrån!

Det var intressat att läsa på MMA-fightern Magnus “Jycken” Cedenblads blogg här på MMA Nytt att han tränat med en av amatörboxnings stora giganter på det sena nittiotalet, Rinkebys stolthet, Kwamena Turkson. Jag kan nog ärligt säga att det inte fanns en boxare under det årtiondet som var så het, så explosiv och så färgstark som denne Turkson. Kwamena slog ruggigt hårt och var en skräck i ringen för motståndarna. En publikboxare. Om han kan lära ut bara ett uns av sina kvalitéter till “Jycken” så lär han bli farlig i MMA-buren framöver.

Om 18 dagar återvänder ESPN 2: s populära “Följetong” Friday Night Fights på nämnda kanal – i mitt tycke den bästa proffsboxningsserien som görs för TV. Klassiska amerikanska galor från hela USA med kunniga kommentatorer och bisittare, till exempel, vem (som diggar boxning) älskar inte Teddy Atlas? Bara en sådan sak!

Svenske Bundesligaboxaren och f.d. EM-silvermedaljören Salomo N’tuve har uppenbarligen varit i farten igen för sin Bundesligaklubb (Hertha Berlin) och om jag fattade det hela rätt så förlorade svensken sin match och kände sig rejält besegrad. Jag har dessvärre inte namnet på motståndaren eller hur det gick till. Det är i alla händelser tuffa “pix” i den tyska ligan vilket många svenskar kan skriva under på. Så här (se klipp) kan det se ut när N’tuve boxar i Tyskland och vinner.

Det har varit träningsläger och samling för svenska boxningsförbundets “talanggrupp” “Team Rio” noterar jag på Swebox hemsida där man kan se bilder och en fullständig förteckning över vilka boxare som deltog på det träningslägret – fullspäckat med meriterade boxare. Klicka in er där och spana in “Morgondagens Män & Kvinnor” i svensk boxning!

Den i Finland flitigt förekommande ryssen Denis Shafikov  27-0-1, 16 KO kommer att försvara sin EBU-titel (i lätt weltervikt) i Aberdeen, Skottland den 11:e februari mot 29-årige skotten Lee McAllister – promotor för den galan är, enligt EBU:s hemsida, Tommy Gilmour.

Hett på på Kort Om Boxnings Facebooksida just nu: En cool dokumentär av och med Steve Bunce från 2005 om kopplingen mellan boxning och kriminalitet – se den, den är i två delar och väl värd att spendera lite tid på (många bra boxare har en brokig bakgrund).

Kategorier
Nyheter

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...