MMA-fightern Sahil utvisas till Afghanistan – tvingas lämna sin dotter

✅ Sahil Siraj utvisas - efter sex år i Sverige ✅ "Jag har en fru, lägenhet och jobb här" ✅ Förfalskat pass enligt Migrationsdomstolen - men Regeringskansliet håller inte med

Sahil Siraj är en lovande MMA-fighter som tränar på Fighter Centre i Göteborg. I våras såg vi honom kamma hem en brutal knockoutvinst mot norske Simen Raa Stordrange i Lisebergshallen, när topporganisationen Cage Warriors besökte Sverige för första gången.

View this post on Instagram

team picture from @cagewarriors with my coaches @august.wallen @besamyousef 😎👊🏻💪🏻

A post shared by Sahil Siraj (@sahil_siraj1990) on

Nu kommer chockbeskedet: Sahil ska utvisas till Afghanistan.

28-åringen är inte bara en stigande stjärna i buren. Han har också skaffat sig en stadig tillvaro med fast anställning, bostad och familj efter sex år i Sverige.

– Jag känner alla på jobbet och mår bra där. Jag har en fru, lägenhet och jobb här i Sverige. Jag har byggt upp ett liv, med familj och karriär, säger Sahil Siraj till Byggnadsarbetaren.

Tvingades fly – efter tragisk muay thai-match

I Afghanistan tävlade Sahil i thaiboxning på hög nivå. Ett tragiskt dödsfall i ringen ska sedan ha tvingat honom att fly landet under hot.

Det var i en match som hans motståndare blev svårt skadad och senare avled. Trots att Sahil inte ansågs ha orsakat dödsfallet, så började han hotas av den bortgångne fighterns familj som hade en annan uppfattning. Familjen hade kriminella kopplingar och när hoten blev allt grövre begav han sig så småningom till Sverige 2012.

2015 gjorde han sin MMA-debut i The Zone – och vann på TKO efter endast 20 sekunder. I kampsportsträningen träffade han så småningom sin nuvarande fru Felicia Siraj och idag bor paret ihop med sin ett och ett halvt år gamla dotter Medina.


“Sätt mig i fängelse, gör vad ni vill. Men tvinga mig inte att lämna min dotter”

– Sahil Siraj till Byggnadsarbetaren


Sedan två år tillbaka jobbar Sahil som takläggare på Götalands tak, plåt & måleriservice, där han uppskattas av sina arbetskamrater.

– Det är åt helvete. Sahil har allt som krävs. Vi säger nej till många som söker jobb här, men han lyckades bli fast anställd. Man kan inte skicka hem någon som har gjort allt man kan tänka sig. Alla killar på jobbet älskar honom och han älskar dem, säger ägaren Robert Kvarnfjärd om utvisningsbeslutet.

Migrationsdomstolen hävdar att Sahils pass är förfalskat

Anledningen till att man väljer att splittra Sahils familj och tvinga honom att lämna det lyckliga livet i Sverige, är minst sagt märklig. Migrationsdomstolen påstår nämligen att hans pass är förfalskat – trots att det sedan dess har dementerats från annat håll, efter att beslutet redan hade fattats.

Både Afghanistans ambassad och Regeringskansliet har godkänt passet.

Att återvända till Afghanistan kan sluta illa för Sahil. Dels för att det just nu är ett väldigt farligt land och dels på grund av de tidigare hoten. Det som är mest förödande för honom är dock att tvingas lämna sin dotter.

– Sätt mig i fängelse, gör vad ni vill. Men tvinga mig inte att lämna min dotter, säger han.

(Ni får mer än gärna dela)Har tänkt länge på att dela med mig kring det här, vår verkliga mardröm i ett desperat…

Publicerat av Felicia Siraj Torsdag 8 november 2018

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Cage Warriors 93NyheterSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara