MMA-historierna du troligtvis inte hört del 4: Bruce Buffer med ballar av stål

Förebilder är lätta att försköna bortom oss själva, något som denna nya satsning av komiska berättelser kring MMA-fighters hoppas kunna bryta ner. En gång i veckan kan du vänta dig en MMA-historia du troligtvis inte hört tidigare. Historier som orättvist nog ingen väljer att prata om eller skratta åt på regelbunden basis där målet med dessa är att humanisera atleterna vi hyllar inne i buren. Att visa att dessa kämpar i grund och botten är precis lika mycket människa som du och jag, med sina beskärda delar av full i fasen inne såväl som utanför buren. I del 1 så tog vi en närmare titt på Nogueira-brödernas pojkstreck, i del 2 Dana Whites planerade strykfest med Tito Ortiz och under föregående vecka i del 3 en incident där en språkbarriär nästan resulterade i ett hagelbrak. Den här veckan blickar vi tillbaka till en hissincident där en argsint annonsör för en kväll förkroppsligade uttrycket ballar av stål.

Det var den 16 april år 2005 i Hard Rock Casino Las Vegas. Den då topp 10 rankade welterviktaren Frank Trigg hade just blivit utstrypt av Matt Hughes genom en rear naked choke i matchens första rond. Han var inte glad. Frank Trigg steg in i en hiss tillsammans med kommentatorn Mike Goldberg och Dana White för att känsloladdat diskutera en potentiell snabb retur till buren. Innan dörren till hissen hann stängas hann dock en annonsör slinka med. Bruce Buffer. Bruce som tidigare under kvällen delat ett par kalla med Frank Trigg tog inte hänsyn till den pågående diskussionen utan avbröt för att istället prata tjusiga nyköpta klockor tillsammans med Dana. Frank Trigg som tog illa vid sig karatehögg Bruce mot strupen, partiet som i princip ensamt försörjer honom i sitt jobb som annonsör.

Bruce Buffer höjer rösten mot Frank Trigg och frågar vad fasen han håller på med varpå Frank stöddigt svarar “vad ska du göra åt saken?”. Det kokar över för Bruce som snabbt sätter samman en kortare slagkombination mot Frank Triggs mittsektion. En kombination som Frank Trigg i senare beskrivningar av händelsen menat var så hård att bromsspår i underkläderna var nära. Frank Trigg började veva slag och introducerade även användandet av knän i slagsmålet. Dana White och Mike Goldberg håller sig undan, intill hissväggen. Ingen av dom ingriper.

Bruce Buffer som tränat kampsport sedan han var 12 år gammal finner framgång i slagsmålet med Frank Trigg. När Frank försöker placera ett knä i Bruce Buffers kronjuveler så kliver Bruce åt sidan, för in honom mot väggen och kopplar en strypning. Samma strypning som Frank Trigg tidigare under kvällen blivit utlåst på av Matt Hughes. Bruce Buffer som erkänt sig varit sugen på att viska förolämpningar till Frank under detta dominanta grepp beslutade sig istället för att ta initiativet till att avrunda slagsmålet. Hissen var nära sin slutdestination.

Klappar på axeln utväxlades och Dana White som erkänt sig roats väl under hela händelseförloppet kunde äntligen släppa fri sitt tillbakahållna gapskratt. Bruce Buffer fann dock blod på sin skjorta i relativt flitig mängd som snart kunde lokaliseras till hans knogar. Huden vart bortslagen till den grad att benet kunde synas. Bruce Buffer besökte sjukhuset som insisterar på stygn varpå Bruce Buffer svarade “tejpa skiten, jag ska festa”. Stygn blev dock den slutgiltiga domen, men än var kvällen tillräckligt ung för att Bruce skulle hinna festa med personligheter som Chuck Liddell. Väl på festen träffade Bruce en “blond puma” som han fick avrunda natten med. Vid frågor än idag angående händelsen i Vegas 2005 så väljer Bruce att minnas det hela som “vilken kväll det var, jag hade skitroligt”.

Vill du veta mer om den legendariska kvällen den 16 april år 2005 i Las Vegas så finns Bruce Buffers självbiografi: “It’s Time!: My 360-Degree View of the UFC” att läsa. Det var denna bok som inspirerade till veckans inslag av MMA-historier du troligtvis inte hört där den slutgiltiga läxan för oss alla blev att aldrig döma boken efter dess omslag då till och med den mest karismatiska av annonsörer kan komma att låsa ut dig.

Foto: Micha Forssberg

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Nyheter
8 Kommentarer
 • Morgall
  22 March 2015 at 12:02

  Det bevisar bara vem Bruce Buffer är som avbryter samtalet till nåt helt annat mitt under en diskussion, Men Frank “Tripp” twinkle toes är ju snäppet värre.

 • Henric Andersen
  22 March 2015 at 12:47

  Är den här storyn direktöversatt i google translate?

 • Erik Svanborg
  22 March 2015 at 12:56

  Ett i mina ögon ganska osmakligt förskönande av ett vanligt fylleslagsmål. Tror inte Frank Trigg skulle återge historien på samma sätt.

 • Vaettra
  23 March 2015 at 09:46

  Året var 1897. Krönikören Nylander finner framgång i senare beskrivningar av ett slagsmål som läsare erkänt sig roats väl under hela händelseförloppet i relativt flitig mängd.

 • HighFour
  23 March 2015 at 01:04

  “karatehögg”

 • Svara

  bet365
  Speltips: UFC Vegas 56  Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik


  Söndag | 00:00 | UFC
  1.58 - 2.40
  Till Bethard!
  1000kr insättningsbonus för nya spelare!
  Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
  UFC ODDS
  UFC Vegas 5612
  Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik1.582.40
  Dan Ige vs Movsar Evloev3.401.33
  Erin Blanchfield vs JJ Aldrich1.224.50
  Zarrukh Adashev vs Ode Osbourne2.301.62
  Damon Jackson vs Darrick Minner1.283.75
  Alex da Silva Coelho vs Joe Solecki2.621.53
  UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

  Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

  Speltips: UFC 275: Teixeira vs. Procházka

                                                                   
  UFCODDSSPELBOLAG
  Glover Teixeira2.70
  Jiri Procházka1.50
  Valentina Shevchenko1.12
  Taila Santos6.50
  Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...