MMAnytt.se intervjuar Zebastian Kadestam efter vinsten på PXC

I fredags kväll var det äntligen tid för den åtråvärda titelmatchen på PXC som Svensken Zebastian Kadestam väntat på i drygt 1 år. Nu var det äntligen dags och vi på MMAnytt fick tag på Kadestam efter matchen, intervjun kan du läsa nedan. 

– Berätta om din match

Matchen var ganska rolig även om den såg lite tråkig ut, jag hade kul iallafall haha. Han försökte få sina nedtagningar så min boxning kom inte igång sa bra som jag ville ha den, jag var lite nojjig att han skulle skjuta under på slagen.

– Vad var din gameplan?

Gameplanen var att hålla det stående, och styra matchen. Lowkicks var självklart en stor del av mitt game, men jag ville vara mera kraftfulla i mina kombinationer och avsluta matchen snabbt. Blev mycket singel tekniker utan så mycket kraft bakom så jag är lite besviken.

– Berätta om din viktnedgång

Körde en lång diet denna gång, jag började ungefär 2 månader innan matchen. Tog min ner från 96kg ner till 77kg men det kändes bra hela vägen, under den sista veckan blev ungefär 10kg och ta vilket blev ganska tufft men inga problem.

– Berätta om din träning inför PXC

Tränade mycket boxning och brottning inför matchen, inte så mycket grappling eller muay thai konstigt nog men det kändes grymt bra inför matchen sa det funkade bra. Jag tränade på Legacy Gym Boracay i Filippinerna sen på Juggernaut Fightclub i Singapore och sista 3 veckorna var jag på Phuket Top Team i Thailand. Representera Legacy Gym som vanligt

– Hur känns de å ha bältet?

Det känns grymt bra, bältet säger World Champion så jag känner mig som en kung just nu haha även om riktiga bältet e i UFC så njuter jag fint just nu. Har jobbat hårt för att komma hit.

 – Framtidsplaner, vem vill du möta nu och vart?

Just nu ska jag vila och möjligtvis behöver jag operera mitt knä som hoppade några veckor innan matchen så jag ska kolla upp det närmare nu. Jag vill komma tillbaka så fort som möjligt och gå match snart igen. Jag funderar även på att åka iväg till USA och träna lite. Jag vill att UFC ringer upp mig och säger att jag har match nästa UFC i Sverige! Det hade varit grymt, vem som helst går bra, jag tror jag är redo för stora ligan nu men vi far se , det hade varit nice att försvara bältet också. Jag kommer följa en utav mina drömmar och hoppa in i proffsboxning förhoppningsvis i år, inget som jag kommer lägga min fokus på men jag har alltid velat boxas sen jag var liten.

Vi på redaktionen önskar Zebastian “The Bandit” Kadestam all lycka.

 

Kategorier
Nyheter
4 Kommentarer
 • kastar_sten_i_lolhus
  30 June 2014 at 08:15

  Så zebbe kör i lättvikt? Stort grattis.

  • plummare
   30 June 2014 at 11:10

   Welterweight som är 77kg tävlar han i. Även bältet är PXCs welterweights bälte.

   • kastar_sten_i_lolhus
    30 June 2014 at 03:07

    ah, läste från 77kg sen minus 10 kg sista veckan. Nu hänger jag med ;)

 • Kenny Starfighter
  1 July 2014 at 08:10

  Så Zebbe har lämnat Legacy gym och Ole Laursen?
  Reagerade på att han har PTT på benet på shortsen.
  Hört en del om att Ole lurar rätt många av sina fighters och lite annat.

  Grattis Zebbe grymt jobbat!

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...