Musse Hasselvall och Andreas Halldén planerar att göra en film om TV-programmet Rallarsving

Totalt sett så sändes TV-serien Rallarsving, ett kampsportsmagasin, i 20 avsnitt under 2005 och 2006. Sedan dess har TV-programmet på ZTV fått ikonstatus inom kampsports-Sverige och när man pratar om programmet så väcker det ofta nostalgiska känslor i många människor. Programidén var att Musse Hasselvall och Andreas Halldén reste runt i världen och provade på diverse kampsportsstilar och mötte profiler. Men nu är Musse och Andreas intresserade att ta med sig kampsporten in i biograferna.

– De senaste åren har vi försökt finansiera en film, skriver Musse på den nystartade Facebookgruppen Kampen för Filmen. Det är inte TV-programmet översatt till filmduk utan en historia som bygger på att vi en gång gjorde Rallarsving. Den handlar om hur våra liv förändrades efter serien och var vi är idag. Det är också en film om hur två gamla vänner hittar tillbaka till varandra. Man kan säga att det är en romantisk kampsportsfilm. På bästa tänkbara sätt.

Det enda hindret som de besitter för närvarande är finansieringen. Ett manus finns, en tilltänkt regissör finns, men pengarna saknas. Därför startade de båda två Facebookgruppen Kampen för Filmen där de hoppas kunna övertyga folk med finanser om att denna filmen faktiskt har en potentiell marknad.

– Att finansiera en långfilm är svårt, skriver Musse. Vi har ett manus. Ett produktionsbolag. En blygsam budget. Och en tilltänkt regissör. Allt finns förutom pengarna. Vi vill tro att intresset finns. Och sidan har skapats som en samlingsplats för de som skulle vilja se filmen. Kanske som ett stöd för finansieringen. Kanske för att hålla drömmen vid liv.

Det enda sättet som du kan visa ditt stöd i dagsläget är att gå in på Facebook och gilla gruppen Kampen för Filmen.

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Nyheter

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra comeback?

Loading ... Loading ...