Norska MMA-förbundets kamp för legalisering

Svenska MMA-förbundet (SMMAF) har vunnit ett antal segrar under åren som varit. De grundades den 27 mars 2007, och redan ett år senare valdes de in som en idrott hos Svenska Budo & Kampsportsförbundet (SB&K), vilket innebar att idrotten MMA nu var anslutna till Riksidrottsförbundet (RF). Ytterligare ett år senare valdes SMMAF in som ett underförbund till SB&K, vilket innebar att SMMAF blivit anslutet till RF, och idrotten MMA blivit helt integrerat som en officiell idrottsrörelse i Sverige.

Sakta men säkert följde tillsvidaretillstånden med, möjlighet att arrangera professionella MMA-matcher, amatörmatcher i MMA och sist så kom tillsvidaretillståndet att hålla professionella MMA-matcher med internationella regler. Men trots att det gått så pass fort så har det inte varit enkelt.

Den 6 februari 2011 påbörjade Norge samma resa, och det Norska MMA-förbundet grundades. Visionen var att höja tryggheten för idrotten MMA och säkerställa ett ramverk för säkert utförande. Målet är även att legalisera MMA i Norge där det för närvarande är illegalt. Men problemen är större där än i Sverige.

Idag skrev våra vänner på MMA-Norway en mycket intressant artikel om vad det norska MMA-förbundet står framför.

En av de största bekymmerna dom har är en så kallad “knockout-lag“, som helt enkelt förbjuder sporter som innehåller främjandet av en knockout. Det är något de kallar för “lagen om bekämpning av organiserad verksamhet som tillåter knockout,” och är i princip så enkel som den låter.

Oavsett så betyder det här att MMA i Norge har en lång uppförsbacke framför sig, men med tanke på att det gick att göra MMA lagligt i Sverige, så bör det gå att göra i Norge också.

För att försöka lägga i en extra växel har NMMAF idag lanserat sin Facebook-sida, och en webbsida på NMMAF.no är på gång. Vi bör kunna se fram emot mycket nyheter ifrån den norska MMA-scenen under de kommande åren.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Nyheter
En kommentar

Svara