Ny topp 10 omröstning – Lätt Tungvikt

rampage-jackson-truck-front
Rampage Jackson ligger 1a på MMANYTTS topp 10 i Lätt Tungvikt, kanske inte länge till?

Det har blivit hög tid för oss att justera våra topp 10 listor. Den här gången har vi bestämt oss för att låta röstning ske under 48 timmar för varje viktklass och det är helt okej att rösta på vilken fighter som helst som utövar MMA som proffs. Larviga röster ignoreras.

Se till att göra din röst hörd så vi verkligen får en lista som är skapad av er läsare!

Röster på Lätta tungvikten som sker efter söndag 00.00 räknas inte.

Värt att påminna om är att vår lista ska bestå av den vi TROR är den bästa. Alltså måste den som du röstar på inte mött de som är över. Det kan till och med vara så att den som hamnar tex 5a kan fått stryk av den som hamnar 8a. Det gör inget. Rösta med hjärtat mer än med statistik i bakhuvudet enbart. Kolla in hur nya mellanviktslistan ser ut nu.

Vi inledde med Mellanvikt och går nu vidare till Lätt Tungvikt. Nytt från och med denna omgång av röstningar är att vi bara listar tre bubblare då antalet lätt kan bli alldeles för lång annars. Som ni ser här nedan så hade vi desto fler bubblare förra gången.

De som nu redan ligger på en plats mellan 1-10 får i bakvänd ordning sin listplacering x 2 i poäng från början. Vilket innebär att den som fick mest röster då alltså får 20 poäng att starta med, den som fick näst mest och ligger 2a får 18, trean får 16, fyran får 14, femman 12, sexan 10, sjuan 8, åttan 6, nian 4 och tian 2. Bubblarna får varsitt poäng att starta med. Här kommer listan, samt hur mycket poäng de börjar med, för mellanvikt.

Kom ihåg att det är helt okej att rösta på någon som varken är bubblare eller med på gamla listan. Du röstar genom att skapa en topp 10 lista. Den som du sätter som nr 1 får tio poäng, tvåan 9, tran 8 osv till den som du sätter som plats nr 10 som får 1 poäng. Skriv i ordning nedifrån upp så underlättas uträkningen markant. Alltså kommer den ni ger 10 poäng längst ner.

Lätta tungvikten är kanske den mest jämna viktklassen världen över inom MMA och såhär röstade vi förra gången, poängen på sidan är den varje fighter börjar med nu (listan är upplagt uppifrån ned. Quinton Jackson ansåg ni läsare var den bästa mmafightern i lätt tungvikt).

Gamla listan

1. Quinton Jackson 20p
2. Lyoto Machida 18p
3. Rashad Evans 16p
4. Forrest Griffin 14p
5. Anderson Silva 12p
6. Chuck Liddell 10p
7. Wanderlei Silva 8p
8. Muaricio Rua 6p
9. Rich Franklin 4p
10. Dan Henderson 2p

Bubblare

Keith Jardine 1p
Renato Sobral 1p
Randy Couture 1p
Antonio Rogerio Nogueira 1p
Thiago Silva 1p
Tito Ortiz 1p
Jon Jones 1p
Ricardo Arona 1p
Luis Arthur Cane 1p
Rafael Cavalcante 1p

Några förslag, för att underlätta, på sådana som finns med på en del andra stora listor, men inte ovan:

Vitor Belfort (är förvisso på väg ner och fightades sist i catchweight men ändå), Gegard Mousasi (tidigare elit mellanviktare), Vladimir Matyushenko (vunnit 10 av sina 11 senaste),  Mark Coleman, Matt Hamill, Brandon Vera…

Men det är också fritt att rösta på andra i viktklassen.

Kategorier
Nyheter
39 Kommentarer

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...