Podoplata #22 – UFC on FOX 6: Johnson vs Dodson

I veckans Podoplata diskuterar Simon Pettersson, Mazdak Cavian och Omar Bouiche aktuella ämnen så som kommande UFC: Stockholm 2013, Vitor Belforts senaste vinst över Michael Bisping och helgens UFC on FOX 6: Johnson vs. Dodson.

Kommentarer

Kommentarer

Kategorier
Nyheter
Profilbild på Redaktionen

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
15 Kommentarer
 • Cecils Folks
  26 januari 2013 at 05:54

  När börjar galan?(matcherna på facebook) Känns ju som ett minimum av information att bidra med det…

  • PodoplataSimon
   26 januari 2013 at 07:04
  • PodoplataSimon
   26 januari 2013 at 07:08
  • PodoplataSimon
   26 januari 2013 at 07:15

   Facebook prelimsens starttid bestäms bara timmar i förväg, podcasten spelades in i onsdags. Ett enklare sätt att få reda på sådana specifika detaljer om galorna är att använda sig av denna sida:

   http://bit.ly/11ZCDsS

   • Cecils Folks
    26 januari 2013 at 08:55

    Nu ska jag berätta varför du har fel, så du slipper skämma ut dig med sånt här larv flera gånger:
    Starttiden bestäms LÅNGT i förväg, det sänds nämnligen LIVE och ingen skulle tolerera att UFC sålde biljetter till ett event där starttiden bestäms först ett par timmar innan galan börjar! Faller på sin egen orimlighet då folk ofta får stå i kö i flera timmar för att komma in på galan.

    MMAnytts diskussionsartikel är väldigt bra men jag hade gärna sett att den kom ut tidigare under dagen så man vet när man måste vara hemma igen för att börja kolla.

    • Lesnar911
     26 januari 2013 at 09:07

     Jag har drygat mig med martin om detta i några år nu. Det blir bättre och bättre iaf.

     Ett tips som alltid funkar är att gå in på ufc.tv sedan trycka details på
     prelims http://www.ufc.tv/ufc/event/prelims/1938 där finns det alltid en
     countdown. Och Är det även FB matcher så börjar det på FB ca halvtimme innan om det bara är en match där. Annars ännu tidigare osv. Men man får iaf alltid korrekta tiden på vanliga prelims. =)

    • PodoplataSimon
     26 januari 2013 at 09:08

     Facebook-matcherna får först en preliminär starttid (vilket var satt till 22:30 idag svensk tid). Nu (ett par timmar innan galans start) har dock den slutgiltiga tiden kommit, vilket blev 22:35. Vi kan inte gå in på alla specifika smådetaljer på podcasten, det är helt enkelt omöjligt (och även om det vore möjligt så skulle vi inte göra det, det är helt enkelt inte sånt vi vill att podcasten ska innehålla).

     Ditt hatande och allmänt omogna beteende tänker jag inte ens lägga ner energi på…

     • Cecils Folks
      26 januari 2013 at 09:28

      Du missförstår mig – problemet är INTE podcasten, det är att diksussionsartikeln kommer upp för sent! Podcasten behöver absolut inte innehålla ngn info som står i diskussionsartikeln men det vore bra om diskussionsartikeln kom upp lite tidigare. Sen det omogna beteendet var det du som drog igång med att försöka idiotförklara en som man inte vad google var samtidigt som du refererar till en artikel på sidan som inte låg uppe då jag kommenterade

     • PodoplataSimon
      26 januari 2013 at 09:41

      Då borde du nog inte ha kommit med ditt klagomål i kommentarerna till podcasten (då blir det ganska enkelt att dra slutsatsen att det är podcasten du kritiserar).

      Länkningen till lmgtfy.com var inte ett försök till idiotförklaring utan ett humoristiskt sett att påpeka en enkel lösning på ditt problem.

      Nog om detta nu

 • kristofer bjork
  26 januari 2013 at 06:19

  Tror att UFC väljer april före juni just pga. att Sverige stannar av under sommaren. UFCs Marshall sa något om att Europa och sommar var är en dålig kombination, precis som Brazil och januari.

 • kristofer bjork
  26 januari 2013 at 06:40

  Det är väl länsstyrelsen & kamsportsdelegationen som bestämmer om det blir tre eller fem ronder för Alex mot Mousasi?

 • Irruducibli
  26 januari 2013 at 10:32

  Jobbigt att lyssna på en sån okunnig panel, känns så jävla oproffsigt att dem inte är förbereda och googlar namn på fighters. MMA-panelen är klasser bättre än detta!

  • PodoplataSimon
   26 januari 2013 at 11:47

   Citerar mig själv när jag svarade på en annan kommentar på youtube där en snubbe störde sig på att jag googlade när vi glömde ett namn (notera att den personen jag svarade då inte tog MMA-panelen som exempel och att min jämförelse med studioprogram är en tillfällighet):

   ”Som jag ser det är fördelen med en podcast (framför ett studioprogram) att man inte behöver hålla sig till fasta programpunkter utan att man kan sväva iväg och prata om saker runt omkring (och framför allt djupare in på) ämnet. Det blir mer som en riktig konversation på det sättet. ”Nackdelen” är att det blir svårt att ”läsa på” om precis allt man kan komma att snacka om. Däremot så tycker jag det lite lugnare och mer avslappnade tempot i en podcast tillåter användandet av datorer.”

   Det är helt enkelt så när man pratar utan avbrott(*) om ett ämne i över en timme (”bara” 40 minuter i det här fallet) så händer det att man inte får fram ett namn eller liknande någon gång ibland. Och när det händer så tycker jag att det är bättre att ta en snabb googling så att man har det man letade efter 5 sekunder senare.

   *dom korta avbrotten vi har i vissa avsnitt är bara för att starta om kameran som bara filmar 12 minuter i taget, något som kommer fixas inom ett par avsnitt

   • Irruducibli
    27 januari 2013 at 12:43

    Nu tog jag bara googlandet som ett litet exempel.Tycker du är betydligt mer kunnig än Mazdak, Är man ”programledare” ska man inte fråga tex. ”var det inte han som möte honom”, eller fråga efter namn på en fighter.förstår helt ärligt inte vad han fyller för funktion i detta program/podcast. Hade detta bara ren podcast utan bild då hade jag inte brytt mig för fem öre, hade förmodligen tyckt att det va charmigt och att det påminner om en del surr man har med sina vänner. Men så fort man har det i video-format så ställer jag högre krav på produktionen.

    Nu ska jag inte hata för mycket och det är möjligt att det bara är jag som lägger märke till sånt men kände att efter jag sett detta ”program ” 3 ggr så var jag tvungen och säga detta

    • PodoplataSimon
     27 januari 2013 at 01:48

     Mazdak är inte programledare här, utan mer en moderator. Hans ”uppgift” är att sätta(/hålla) igång konversationen igen efter vi är klara med ett ämne och det tycker jag han gör väldigt bra (bättre än jag kommer vara på det i början, när han flyttar till USA om någon månad). Sen är han den första att erkänna att han inte är lika kunnig som vi andra som är med på podcasten. Det tycker jag inte är något negativt, då han ställer frågor som vissa av våra lyssnare kan undra över, men som någon som jag inte skulle fråga då jag vet svaret (tex när han frågade varför det är svårt blocka en spark från en southpaw).

     Som det är nu representerar vi ”alla” tre grupper, ”Fightern” representeras av Omar, den som kan det mesta/allt när det kommer till det tekniska. Jag är det mer ”kunniga fan’et” (känns douchigt att säga det själv, men nödvändigt för att få fram min poäng) som kan mycket om sporten på ett nörd-plan (haha) och som kanske tränar lite själv mest för att det är kul. Medans Mazdak representerar ett mer ”casual fan” som kanske inte slaviskt följer allt som händer inom sporten och som kanske inte tränar själv.

     Att vi har video är bara för att vissa föredrar att kunna se oss som pratar, det är fortfarande en podcast (raw, ärligt och oproducerat) och inte ett studioprogram (där allt är mer förberett, uppunktat, klippt och i vissa fall repat). Vi kommer börja lägga ut det med bara ljud på iTunes om man föredrar det.

  Svara