PRESSINFO TV10: TV10: Klitschko–Pianeta, Mayweather Jr–Guerrero, VM-galor i boxning

PRESSINFO TV10

Stockholm 3 maj 2013

TV10: KLITSCHKO–PIANETA, MAYWEATHER JR–GUERRERO, VM-GALOR I BOXNING

Lördag den 4/5 kl. 23.00

TJÄNAR MEST I IDROTTSVÄRLDEN

– NU SKA ”MONEY” BLI ÄNNU RIKARE

Floyd Mayweather Jr tjänar mest i hela idrottsvärlden. Nu har superstjärnan tecknat ett nytt tv-avtal som kan ge honom över en miljard kronor. Första avbetalningen sker natten till söndag mot Robert Guerrero, som efter matchen riskerar ett långt fängelsestraff. Boxningshelgen på TV10 inleds redan tidigare på kvällen när väldige Wladimir Klitschko ska försvara sina tungviktstitlar.

Floyd Mayweather Jr, 36, rankas som världens bästa boxare kilo-för-kilo. För sina två senaste matcher, mot Victor Ortiz och Miguel Cotto, fick amerikanen 85 miljoner dollar, cirka 500 miljoner kronor. För en timmes jobb.

Med hjälp av de gagen blev han idrottsvärldens mest avlönade, och passerade därmed Tiger Woods som suttit på pengatronen sedan 2001. En annan boxare, Manny Pacquiao gick även han om Woods som halkade ned till en tredje plats.

Nu ska den åttafaldige världsmästaren, med det passande smeknamnet ”Money”, bli ännu rikare.

Efter 16 år bröt han nämligen med HBO och tecknade ett pay-per-view-avtal med konkurrenten Showtime/CBS. Det nya avtalet som sträcker sig över sex matcher och 30 månader kan bli det enskilt mest inkomstbringande avtalet i idrottshistorien. Enligt Forbes skulle Mayweather Jr, om han fullbordar de sex matcherna, tjäna över 200 miljoner dollar, i runda slängar 1,2 miljarder kronor.

– Om man tittar på den exponering Mayweather genererar vårt TV-bolag, den spänning och kvalitativt innehåll som det medför, är han värd vartenda öre, säger Stephen Espinoza på Showtime Sports.

Riskerar fyra års fängelse

Natten till söndag, på MGM Grand i Las Vegas, är det dags för första avbetalningen. Mayweather Jr sätter sin welterviktstitel på spel mot Robert ”Ghost” Guerrero, som förutom att han ställs mot världens bästa boxare har ytterligare problem att brottas med. Han riskerar nämligen fängelse i fyra år sedan han försökt föra ombord en revolver på ett flygplan i New York. Guerrero ska infinna sig i domstol tio dagar efter matchen.

Mayweather Jr, somt själv satt inne två månader för misshandel i fjol, kommenterade:

– Guerrero är en hycklare som predikar som om han vore en präst, men går omkring med en pistol på sig. De skämtade om min fängelsetid. Men en vecka efter vår fajt är det dags för honom att krypa in i finkan.

Mayweather Jr–Guerrero avslutar en högklassig boxningslördag som inleds redan på kvällen när tungviktsmästaren Vladimir Klitschko möter italienske utmanaren Fransesco Pianeta. Trots att 28-årige Pianeta är obesegrad, får Klitschko hållas som storfavorit att försvara sina tre VM-titlar.

– Jag är säker på att Pianeta kommer att ha en taktik, men det är som Mike Tyson en gång sa: “Alla har en taktik tills de blir träffade”, säger Klitschko till Fightnews.

Sändningstider

23.00, TV10: Vladimir Klitschko–Fransesco Pianeta, VM-match om WBA-, IBF- och WBO:s VM-titlar i tungvikt.

Från: SAP-Arena i Mannheim.

05.00, TV10: Floyd Mayweather Jr–Roberto Guerrero, VM-match om WBC:s welterviktstitel.

Från: MGM Grand i Las Vegas.

Kommentatorer: Magnus Dahlborn och Roger Pettersson.

För bilder och ytterligare information se Viasats presshemsida: http://se.press.viasat.tv

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Fredrik S Johansson, pressansvarig Viasat Sport

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Nyheter

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra MMA-comeback?

Loading ... Loading ...