Resultat topp 10 Lätt Tungvikt – September 2009 –

LyotoMachida
Draken sätter sig på tronen

Man kan lugnt säga att Lätt Tungvikt är en omvälvande och föränderlig viktklass! Alla i topp 10 åkte upp, ner, är helt ny eller åkte ut från listan samt bubblarna helt. Två som helt totalt försvunnit från listan är Rich Franklin som tidigare låg på plats 9 och Chuck Liddell som låg på plats 6.

Lyoto Machida vann en enkel seger och som nr 2 seglade nu också Anderson Silva upp. Två killar som tränat (tränar) ihop.  Som nr 3 har vi skandalernas man Quinton “Rampage” Jackson som tidigare var vår etta. Även Rashad åker ner lite och anses ligga precis bakom Rampage. Ett möte mellan just dom två hade verkligen varit relevant, men det blir istället vår nr 6 Thiago Silva som får möta 4an Rashad Evans.

Som nr 5 kliver Shogun upp lite och skulle han vinna över Machida skulle det nog innebära en lika förändrad lista nästa gång vi röstar. Mousasi är helt ny och kliver direkt in på plats 7, inte helt illa. Hans vinst mot Sobral fick folk att börja tro på honom uppenbarligen. Att Forrest Griffin skulle åka ner en del kändes rimligt, men han behåller ändå en plats och det ska han nog vara glad för.

Vitor Belfort är nästa nykomlingen och det ser just nu ut som att han främst kommer inrikta sig på mellanvikt och i den klassen möta Anderson Silva. Vitor är nu även han med på två listor. I mellanvikten hamnade han på plats 7.

Antonio Rogerio Nogueira kliver in som vår nr 10 och han har gått vägen genom att förra gången vara bubblare. Intressant att det räckte med att slå Dion Staring för honom att kliva upp i aktning. Att han blivit signad av UFC kan ju iofs ha en del med saken att göra förstås. I sin första match möter han Luis Arthur Cane som inte är med på listan eller bubblare.

Bubblarna är numera bara fem stycken. Dan Henderson låg tidigare som plats nr 10 och har alltså precis bara hamnat utanför topp 10.  Jon Jones fortsätter anses som ett hopp, någon som är farlig och intressant för topp 10 men inte riktigt mogen för steget.  Wanderlei Silva låg tidigare på plats 7 och hans förlust mot Rich Franklin gjorde att han nu är en bubblare.  Sista två bubblarna är Tito Ortiz och Randy Couture som båda två även var bubblare i gamla listan.

Värt att påpeka är att alla i topp 10 samt bubblare utom Gegard Mousasi är fighters signade av UFC.

Här kommer nya listin i Lätt Tungvikt

1. Lyoto Machida UPP
2. Anderson Silva UPP
3. Quinton Jackson NER
4. Rashad Evans  NER
5. Muaricio Rua  UPP
6. Thiago Silva  UPP
7. Gegard Mousasi NY
8. Forrest Griffin NER
9. Vitor Belfort NY
10. Antonio Rogerio Nogueira UPP

Bubblare

Dan Henderson NER
Jon Jones 34
Wanderlei Silva NER
Tito Ortiz 26
Randy Couture 23

Kategorier
Nyheter
13 Kommentarer

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...