Resultat topp 10 mellanvikt – September 2009 –

Anderson_Silva_topp_10_1a
Anderson är fortfarande kungen av mellanvikt

Äntligen var först topp 10-listan uppdaterad med era röster samt lite bonuspoäng från tidigare plats på listan. Vi kan se att Anderson Silva lätt är vår stora favorit som den bästa mellanviktaren i världen. Egentligen inget snack om saken att han krossar alla andra på listan enligt röstningen.

Utöver Anderson är det stor rörelse inom topp 10, vilket tyder på en levande och föränderlig division. Faktum är att det bara är Rich Franklin (utöver Anderson) som behåller sin plats på listan. Han står stabilt på sjätteplatsen.

 Nate Marquardts snygga knock på Demian Maia, bland annat, har resulterat i att han klättrat upp som tvåa tätt efterföljd av Dan Henderson. Gegard Moussasi har inte slagits i mellanvikt på ett bra tag nu men anses ändå ha klättrar på listan till en fjärde plats.

Ännu en gång kan vi påpeka att listan inte är vetenskaplig och baserar sig inte enbart på vem som slagit vem. Däremot var det några som röstade på King Mo som ju bevisligen aldrig slagits i viktklassen och därför diskades (han nådde inte nog med poäng ändå så).

Vitor Belfort kommer snart möta Rich Franklin och det är alltså, enligt oss, ett möte mellan nr 6 och nr 7 på listan. Yushin Okami klättrar en aning på listan och det utan att ha slagits sen sist, men det kanske har att göra med att Bisping petats ner lite och att Thales Leites helt och hållet försvunnit ur både listan och bubblarna. 

Ny på listan kommer Ronaldo “Jacare” Souza som gått en No Contest sen förra omröstningen.

Fyra av bubblarna fortsätter vara just det och Nick Diaz är den som anses vara närmast att komma in på listan. Intressant också är att Nate Quarry tittat upp som ny bubblare. Hans vinst mot Jason MacDonald på TKO (UFC 97: Redemption) via armbågar kanske fårr en del att tro lite på honom. Som ni vet kommer han fightas väldigt snart mot Timothy Wallace Credeur II. Ja, han  är mer känd som Tim Credeur för den som hajade till. Matchen går av stapeln på UFC Fight Night: Diaz vs. Guillard (aka UFC Fight Night 19) den 16onde september.

Här kommer nya listan i mellanvikt

1. Anderson Silva 477 
2. Nate Marquardt 350 UPP
3. Dan Henderson 344 UPP
4. Gegard Moussasi 343 UPP
5. Demian Maia  261  NER
6. Rich Franklin 246  –
7. Vitor Belfort 207 UPP
8. Yushin Okami 114 UPP
9. Michael Bisping 66 NER
10. Ronaldo “Jacare” Souza 60 UPP
 
Bubblare

hädanefter listas bara 5 bubblare då mängden bubblare annars blir larvigt lång

Nick Diaz 51 –
Cung Le 33 –
Yoshihiro Akiyama 26 –
Patrick Coté 17 –
Nate Quarry 16 NY

Kategorier
Nyheter
5 Kommentarer

Svara