SC 6: David Bielkheden vs Daniel Acacio ändrad till diskvalificering


Foto: Markus Bottner för MMAnytt.

Den senaste matchen som David Bielkheden gått var på Superior Challenge 6 i höstas. Han gick då en titelmatch för welterviktsbältet, men förlorade på ett delat domslut efter att han gjort en uppspark och fått 1 poängs avdrag. Efter matchen så lämnade Bielkheden in ett urinprov, som senare visade sig vara positivt för doping.

I fredags kom det dock fram att Bielkheden nu blivit avstängd för händelsen i två år, och den kommande matchen på Superior Challenge 7 ställdes in. Men det var även med detaljer som ändrats. Svenska MMA-förbundet berättar nu att resultatet i hans match på SC 6 mot Daniel Acacio nu blivit ändrat till en diskvalificering.

“Enligt vårt tillstånd får en person som fällts för doping inte tävla. Även resultaten påverkas enligt paragraf 35.1 som lyder: ‘Positivt test för doping enligt WADAs (World Anti-Doping Agency) och/eller IOKs (Internationella Olympiska Kommittén) dopinglista leder till omedelbar diskvalificering.’

SMMAF tar avstånd från all form av dopningsanvändning och vill uppmana alla idrottare att noggrant sätta sig in i vilka preparat som är otillåtna.”

Detta gör väl förvisso inte så stor skillnad från det hela, då Acacio ändå vann matchen. Men det blir ändå en permanent fläck i Bielkhedens MMA-rekord.

Kategorier
Nyheter
15 Kommentarer

Svara