SMMAF har satt en ny värdegrund för rent spel

SMMAFs styrelse hade ett möte tidigare idag och har satt en ny värdegrund för rent spel som är baserad på Riksidrottsförbundets värdegrund, riktlinjer och vision.

Alla föreningar som är anslutna till SMMAF har ansvar över sin egen verksamher och uppmanas att läsa genom den nya policyn för att veta vilka spelregler de ska rikta sig efter när det kommer till uppförande både i och utanför tränings- och tävlingsarenan. Läs den nya värdegrunden för rent spel nedan.

2014-11-19

SMMAF:S VÄRDEGRUND – RENT SPEL

MMA ställer mycket höga fysiska och mental krav på utövarna och kan erbjuda en stark gemenskap inom ett tydligt regelverk. MMA kan därför vara en kraft som inspirerar till positiv förändring, som kan hjälpa att ta avstånd från kriminalitet och dåliga
livsval. Förbundet uppmanar alla anslutna klubbar, alla funktionärer, tränare och utövare att ta avstånd från kriminalitet och att aktivt ställa sig bakom idrottens värdegrund.

Riksidrottsförbundets stadgar anger klart och tydligt vikten av ”rent spel” inom och utom arena, något som SMMAF till fullo ställer sig bakom. Rent spel och ärlighet är en förutsättning för tävlande på lika villkor. Det innebär att hälla sig inom ramarna
för överenskommelser och en god etik och moral. Att alla klubbar inom förbundet verkar mot fusk, doping och en osund ekonomi; mot mobbning, trakasserier och våld såväl på som utanför idrottsarenan.

Grov brottslighet och kriminalitet går inte att förena med idrottens värdegrund även om själva brottet inte har en koppling till idrotten. Förbundsanslutna klubbar uppmanas att tillse att idrottsutövare och funktionärer som häktats eller dömts för grovt brott, till dess att straffet avtjänats, helt utestängs av från all tävlingsverksamhet. Detta ska också omfatta utestängning från att coacha och döma under matcher, vara matchmaker eller på annat sätt vara aktiv inom Svensk MMA.

Först efter avtjänat straff kan en idrottsutövare och funktionär med trovärdighet återkomma till idrotten. Här har klubbarna och förbundet ett stort och viktigt ansvar: idrottsutövare och funktionärer som ställt felaktigheter till rätta, sonat sina brott och därefter i både ord och handling delar idrottens värdegrund om rent spel, ska kunna lita på att de är fullt ut välkomna tillbaka. På inget sätt ska de motarbetas eller utsättas för efterföljande sanktioner.

Om inte de förbundsanslutna klubbarna och deras klubbledare agerar i linje med SMMAF:s värdegrund och dess arbete mot kriminalitet så kan förbundet komma att ytterligare skärpa reglerna. Det kan i sådant fall bli aktuellt att införa sanktioner mot klubbar som inte följer rekommendationerna ovan.

Styrelsen Svenska Mixed Martial Art Förbundet

Se protokollet från mötet här.

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Nyheter

Svara

bet365
Speltips: UFC on ESPN: dos Anjos vs. FizievRafael dos Anjos vs. Rafael Fiziev


9 Juli | 00:00 | UFC
1.49 - 2.55
Till Betsafe!
Insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5812
Rafael dos Anjos vs Rafael Fiziev2.701.50
Caio Borralho vs. Armen Petrosyan1.622.30
Said Nurmagomedov vs Douglas Silva de Andrade1.403.00
Jared Vanderaa vs Chase Sherman1.572.50
Jamie Pickett vs Denis Tiuliulin1.572.50
Michael Johnson vs Jamie Mullarkey2.701.50
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...