Stockholms första Octagon står nu monterad hos Team Gringo!

Känns lite som en allmän nyhet det är ju stort! En Octagon betyder att sporten växer och att det satsas resurser på MMA. Ja fast nu är det ju inte typ redbull eller rockstar eller andra stora kommersiella krafter som gått in och finansierat projektet, utan denna Octagon är som allt annat på klubben finansierad av Mange och klubbens fika-kassa, hehe.

Idag var det först duken som skulle spännas, ett projekt som är lättare sagt än gjort. Men med erfarenhet från BJJ lokalen där grabbarna la en duk för en månad sedan och mina erfarenheter inom mattläggning gick detta ganska smärtfritt och var avklarat på ett par timmar. Blev bra och betyg väl godkänt kan man nog ge :) Fin färg också en bra konstrast mot det andra rummet som är lika stort men blått.


Sopborstarna fungerar bra som utslätande gniddar och efter någtra vändor började det likna något :)


Sista finishen och mattan ligger nästan som ett korvskinn över hela lokalen. Sen var det bara börja montera buren som visade sig vara logiskt och bra konstruerad. Det var en en stadig pjäs med en totalvikt på närmare ett ton med väggar och stolpar. Buren mäter ca 6 meter i diameter eller 18 feet.


Bosse ser till att nybörjarna på klubben följer rätt kostråd efter ett pass i buren. Medan jag står och föreställer mig vilka framtida ärofyllda segrar en bur kan ge oss!


Bygget av buren gick relativt snabbt och var avklarat på nån timme.


It’s an art of beauty! Buren står monterad och vi kan nu stoltsera med Stockholms första bur! Sweet :)

Känns riktigt roligt och lyxigt med en bur på klubben känns som det kommer bli många roliga och hårda pass där !

Dagens teknik blir med Bosse som här visar hur man slår sig in till nedtagning något jag hade nytta av i min senaste match.

/mike

Kategorier
Nyheter