Talangscouterna: Fighters i tyngre viktklasser

MMAnytt belyste tidigare fighters som skulle kunna fylla ut de tyngre viktklasserna i exempelvis UFC och andra stora organisationer. I detta inslaget av talangscouterna tar vi en närmre titt på tyngre fighters som inte nödvändigtvis är redo för en stor organisation än, men som är på god väg at ta sig dit om de fortsätter på samma spår de befinner sig på i dagsläget.

Anthony ”Freight Train” Hamilton (12-2)

USA flag america

Ålder: 33
Viktklass: Tungvikt
T/KO: 6, SUB: 1, DEC: 5
Motståndarfacit: 13-6, 7-1, 9-11, 2-7, 8-5, 0-4, 9-9-0-3, 5-3, 9-11, 0-3, 12-14, 2-4, 15-10, 1-3,

a-hamiltonGreg Jackson-produkten Anthony Hamilton stötte på motgång i sin karriär i form av den forne UFC-fightern Fabiano Scherner och nuvarande oktagonfightern Walt Harris. Sedan dess har ”Freight Train” kommit igång ordentligt. Det sägs att det bästa man kan göra från en förlust är att lära sig från den, och det verkar vara precis vad Hamilton gjorde. 33-åringen radade efter sin senaste förlust upp sex raka vinster, fyra på T/KO. Utöver en andra vinst över veteranen Matt Kovacs så knockade Hamilton även den lovande kanadensaren Smealinho Rama, och följde upp med en vinst på domslut över den forne UFC-fightern Darril Schoonover. Likt ett par andra fighters verkar Hamilton ha fått igång nytt liv i karriären relativt sent i den. Trots det så har han en fin vinstsvit på gång, och vid ytterligare ett par imponerande vinster finns det en god chans att han tar sig till UFC.

Chris ”Igor” Lokteff (12-1)

Australian_Flag

Ålder: 27
Viktklass: Tungvikt
T/KO: 9, SUB: 2, DEC: 1
Motståndarfacit: 7-2, 3-1, 8-5, 1-5, 3-2, 0-1, 2-11, 2-3, 0-3, 2-4, 3-1, 0-1, 0-1

Chris-Lokteff-hsDet finns en viss aspekt av fighting som Chris Lokteff är extremt duktig på: Att knocka sina motståndare. ”Igor” inledde karriären med åtta raka vinster, sju av dem i den första ronden. Inledningsvis mötte han knappast särskilt meriterat motstånd, men har på senare år visat sig vara en lovande talang. Lokteff tränar på Integrated MMA tillsammans med Kyle Noke och Tyler Manowaroa, och har sedan karriärens enda förlust fortsatt att rada upp vinster.  Senast slog han Tony Johnson, en fighter vars enda andra förlust är signerad Daniel Cormier. Är Lokteff redo för UFC nu? Nej, inte än, men om han kan slå ytterligare ett par meriterade fighters som Johnson så lär han vara redo att testa sig i världens största organisation.

Guram Gugenishvili (11-2)

Flag_of_Georgia_svg

Ålder: 27
Viktklass: Tungvikt
SUB: 10, DEC: 1
Motståndarfacit: 12-6, 12-6, 17-6, 12-6, 1-11, 5-4, 1-4, 1-1, 17-5-1, 2-6-1, 0-6, 0-1, 4-6

guram gugenishviliM-1 Georgias Guram Gugenishvili har en sann talang för submissions. Han må ha förlorat trilogin mot Kenny Garner, men han är en intressant och lovande talang trots det. Gugenishvili må ha mött en del fighters som endast agerar utfyllnad på georgierns matchfacit, men han har slagit legitimt motstånd trots det. Vinster över ryssen Maxin Grishin och The Zone FC-mästaren Dmitry Poberezhets höjer Gugenishvilis status, utöver  faktumet att han avslutat alla utom en av sina vinster via submission. Han har inte tävlat på ett år, men lär vilja återvända starkare efter att ha smakat på förlust för den första gången. En ung fighter med mer talang än vad han behärskar kan lära sig mycket från en förlust, och de lärdomarna kan föra honom mot framgång om han fortsätter att låsa ut sina motståndare.

Ben ”The Hunter” Reiter (13-0-1)

USA flag america

Ålder: 26
Viktklass: Mellanvikt
T/KO: 7, SUB: 2, DEC: 4
Motståndarafacit: 0-1, 14-5, 2-5, 11-2, 3-5, 3-2, 12-4, 5-8, 8-6, 14-10, 1-3, 12-4, 13-6, 13-6

Ben ReiterAmerikanen Ben Reiter har gjort en hel MMA-karriär utav att besegra sydamerikaner. Den obesegrade jägaren inledde karriären med att slå den peruanske Pitbull Team-fightern Fernando Roca Duany två gånger. Andra noterbara motståndare som ”The Hunter” tagit sig förbi är brassen Fernandop Di Pierro (som Reiter slagit två gånger), samt den forne UFC-fightern Amilcar Alves. Visserligen har Reiter vunnit ett par matcher mot oerfarna och horribelt matchade fighters, men hans höga antal avslut och segrarna mot legitimt motstånd tyder på att han är en äkta talang. Slår han ytterligare ett par meriterade fighters så lär han göra debut på en större scen kort därefter.

Saparbek Safarov (6-0)

ukraine flag
Ålder: 28
Viktklass: Lätt tungvikt
T/KO: 5, SUB: 1
Motståndarfacit: 33-31-4, 14-8, 1-2, 3-2, 9-6, 6-3

safarov_11Ukrainaren Saparbek Safarov är intressant nog både omtalad men samtidigt något mystiskt. Han blev ökänd för att ha slagit polske Tomasz Narkun vid invägningarna inför M-1 Challenge 28. Enligt några ryska sidor har han dessutom besegrat ytterligare ett par motståndare än de som listas på exempelvis Sherdog. Något som går att konstatera är att Safarov säkrat alla sina vinster i den första ronden, vilket är oerhört imponerande med tanke på att han nästan enbart mött erfaret motstånd. Valdas Pocevicius och Igor Sliusarchuk kanske inte har de finaste matchfaciten i Östeuropa, men de är erfarna fighters som hat mött flera toppfighters och har tävlat inom MMA betydligt längre än Safarov. Förhoppningsvis har han lugnat sig och lärt sig kontrollera sina känslor vid invägningarna, för han är en talang väl värd att hålla ögonen på. Han är intensiv, aggressiv och har aldrig behövt tävla i mer än tre minuter i buren.

Kategorier
Nyheter

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
4 Kommentarer
 • ViktorElias
  25 March 2014 at 04:29

  Ja UFC har aldrig varit direkt pigga på att signa tungviktare tycker jag. Skicka listan så kanske vi får lite tillskott!

 • Kenny Starfighter
  26 March 2014 at 06:43

  Ja vad hände med Guram egentligen?

 • Kenny Starfighter
  26 March 2014 at 07:27

  Vad höll Sparbek på med under invägningen? hota hota, nudda, bli nuddad, slap sen vänster? :-P

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...