Team Sauerland vann budgivningen för Lolenga Mock vs Erik Skoglund om EBU:s EU-titel

Det blev idag fredag klart att Erik Skoglunds promotor Team Sauerland vunnit budgivningen för EBU:s EU-titelmatch i lätt tungvikt mellan Erik Skoglund och danske (ursprungligen från Kongo), Lolenga Mock. Enligt en pressrelease från Team Sauerland vann det tyska stallet i konkurrens mot danske veteranpromotorn, Mogens Palle som lade ett bud på 45 000 Euro för att tillskansa sig rättigheterna – men Sauerland toppade det budet med råge genom att lägga ett bud på 53,305 Euro.

Matchen mellan de två nordiska boxarna är nu tänkt att gå på en ännu ej bestämd Nordic Fight Night-gala i Sauerlands regi. Nisse Sauerland är mycket nöjd över att de fått rättigheterna till denna kamp som han anser är en bra värdemätare på Eriks status som boxare, “Mock är en boxare som varit med länge och är rutinerad, men Erik är redo för den” säger han i pressutskicket.

Lolenga Mock är 41 år gammal, har gått 45 matcher som proffs (31-13-1, 12 KO) och boxade sin senaste match i Düsseldorf, Tyskland i februari då han vann en åttarondersmatch på poäng mot tyske Patrick Dobroschi (33). Det är gott gry i den muskulöse dansken fortfarande helt klart. Det blir tufft för Skoglund.

Foto: Wende

Kategorier
Nyheter

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara