Uber-förare gripen för mordet på UFC-veteranen

✅ Tjafset ledde till dödskörning ✅ Man gripen: "Ångrar mig djupt"

Förra veckan kunde vi rapportera om det tragiska mordet på den tidigare UFC-fightern Rodrigo de Lima, som dog endast 26 år gammal efter att ha blivit överkörd av en Uber-förare i Brasilien.

Nu har föraren, Jefferson Roger Maciel Barata, gripits misstänkt för mord. Barata erkänner att han dödat de Lima, men nekar till uppsåt.

Barata började som Uber-förare omkring fem månader innan mordet.

Påstår sig blivit slagen av Rodrigo de Lima

I polisförhör har Barata påstått sig blivit slagen, när han bad de Lima och tre andra att sänka ljudnivån i bilen.

Dispyten ledde till att de fyra passagerarna lämnade bilen varpå Barata lämnade platsen – innan han sedan återvände och körde över de Lima bakifrån. Enligt föraren själv var uppsåtet enbart att skrämma de Lima.

– Jag har bett gud och de Limas familj om förlåtelse. Mitt uppsåt var inte att ta någons liv. Jag har aldrig gjort något dåligt mot någon. Idag (den 26 april, reds. anm.) skulle jag ha gift mig. Jag skulle ha startat ett nytt liv, så hände detta. Jag kommer betala för vad jag har gjort och jag ångrar mig djupt. Jag ber hans familj och vänner om förlåtelse, säger Barata bland annat till brasilianska UOL.

de Lima hann samla ihop ett professionellt matchfacit på 9-3-1 som MMA-fighter. Efter två förluster i UFC vann han sin sista fight, när han avslutade landsmannen Luiz Fabiano med en rear-naked choke på Shooto Brazil 85 förra året.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
NyheterSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara