UFC Fight Night 65: Miocic vs Hunt – Bonusar

Efter UFC FIght Night 65 som avslutades under morgonen, delade UFC i vanlig ordning ut fyra bonusar till de som stod ut.

I samband med presskonferensen efter UFC Fight Night: Miocic vs. Hunt meddelade UFC vilka fighters som denna gång blev $50,000 dollar rikare. Istället för att dela ut två bonusar för bästa prestation och en till vardera fighter i den bästa matchen, delades istället fyra “Performance of the Night”-bonusar ut.

Galan kryllade av imponerande avslut, och det måste ha varit ett svårt val för UFC att välja ut de fyra bästa. Följande fighters fick varsin “Performance of the Night”-bonus:

 • Robert Whittaker
 • James Vick
 • Daniel Hooker
 • Alex Chambers

Robert “The Reaper” Whittaker (14-4) har nog insett att mellanvikten var ett betydligt bättre hem för honom än welterviktsdivisionen. I galans delade huvudmatch knockade han topp 15-rankade Brad Tavares (13-4) med slag efter bara 44 sekunder, och har nu vunnit tre raka matcher, varav två via T/KO i mellanvikt.

Den obesegrade lättviktaren James “The Texecutioner” Vick (8-0) inledde galans huvudkort mot hemmafavoriten Jake “The Celtic Kid” Mathews (8-1). Han lyckades säkra en giljotin och sin fjärde raka seger i UFC, mot Mathews som själv var obesegrad innan matchen.

Fjäderviktaren Daniel “The Hangman” Hooker (12-5) lyckades i sin tredje match för UFC studsa tillbaka tillbaka till vinstkolumnen med en imponerande prestation. I den sista matchen på underkortet knockade han den tuffe veteranen Hatsu Hioki (27-9-2) med en huvudspark och slag, för att säkra sin andra vinst i UFC.

Alex “Astro Girl” Chambers (5-2) tog sig an Kailin Curran (3-2) i den kvinnliga stråviktsdivisionen på underkortet. I den tredje ronden säkrade hon vinsten via ett välplacerat armlås, och återvände därmed till vinstkolumnen efter att själv ha förlorat via ett armlås i sin UFC-debut.

Fullständiga resultat från galan hittas här. Skulle ni ha fördelat någon bonus annorlunda?

Kategorier
Nyheter

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
3 Kommentarer
 • Shiifty
  10 May 2015 at 09:45

  Daniel Hooker vann sin debut i ufc

 • Erik
  10 May 2015 at 10:14

  Inget till Alvey. Trist :-(

 • Eric
  11 May 2015 at 09:38

  Jag led med Kailin när hon förlorade den där matchen. Begriper inte riktigt varför hennes hörna envisades om att hon skulle ta ner det på marken, enda platsen där Chambers hade något att säga till om.

 • Svara